Natrag
26.5.2018 17:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: Završio maraton “77 sati za 77 srca”

12.7.2012 @ 14:22 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
15;15

Podijelite:

Klub za ekspedicionizam i sport „KEKS“ iz Virovitice organizirao je humanitarni biciklistički maraton pod nazivom „77 sati za 77 srca“ koji je započeo 9. srpnja u Iloku, a završio danas na Pilama.

Ovim maratonom prijeđeno je 1200 kilometara između najistočnijeg i najjužnijeg kraja Hrvatske, a cjelokupni prihod od 11 tisuća kuna je namijenjen SOS selu Ladimirevci. U vožnji je sudjelovalo 20 biciklista od kojih su šestorica iz Virovitice, petorica iz Osijeka, jedan iz Bjelovara i Rijeke, dok su ostali iz Zagreba.
 
Sudionike maratona dočekali su danas na Brsaljama predstavnici Grada i Turističke zajednice, kao i članovi raznih udruga s dubrovačkog područja. Ovu akciju su financijski i logistički popratili Volonterski centar Dubrovnik, TZ, Grad, Caritas, te restoran Mimoza kako bi se gosti osjetili i više nego dobrodošli, te na najbolji način upoznali jedan od najljepših  eurospkih i mediteranskih gradova.
 
Idejni pokretači ovog projekta su Neven Relid iz KEKS-a i Igor Toman iz Biciklističkog tima Slavonija Osvit. Klub za ekspedicionizam i sport “KEKS“ osnovala je grupa entuzijasta 2011. godine u Virovitici sa ciljem promicanja sporta, biciklizma i humanitarnog rada.
 
KEKS broji 30 članova koji treniraju prema individualnim interesima, uzevši u obzir da okupljaju amatere iz različitih sportskih grana. Međutim, sve humanitarne akcije organiziraju se i provode zajedničkim snagama. Jedna od najbitnijih akcija je „Ultramaraton Osijek – Knin 2011.“ kada su u 34 sata odvozili humanitarni maraton prilikom kojeg su donirali bicikla kninskoj djeci slabijeg imovinskog stanja.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana