Zanimljivosti

FOTO: Završio maraton “77 sati za 77 srca”

FOTO: Završio maraton "77 sati za 77 srca"

Klub za ekspedicionizam i sport „KEKS“ iz Virovitice organizirao je humanitarni biciklistički maraton pod nazivom „77 sati za 77 srca“ koji je započeo 9. srpnja u Iloku, a završio danas na Pilama.

Ovim maratonom prijeđeno je 1200 kilometara između najistočnijeg i najjužnijeg kraja Hrvatske, a cjelokupni prihod od 11 tisuća kuna je namijenjen SOS selu Ladimirevci. U vožnji je sudjelovalo 20 biciklista od kojih su šestorica iz Virovitice, petorica iz Osijeka, jedan iz Bjelovara i Rijeke, dok su ostali iz Zagreba.
 
Sudionike maratona dočekali su danas na Brsaljama predstavnici Grada i Turističke zajednice, kao i članovi raznih udruga s dubrovačkog područja. Ovu akciju su financijski i logistički popratili Volonterski centar Dubrovnik, TZ, Grad, Caritas, te restoran Mimoza kako bi se gosti osjetili i više nego dobrodošli, te na najbolji način upoznali jedan od najljepših  eurospkih i mediteranskih gradova.
 
Idejni pokretači ovog projekta su Neven Relid iz KEKS-a i Igor Toman iz Biciklističkog tima Slavonija Osvit. Klub za ekspedicionizam i sport “KEKS“ osnovala je grupa entuzijasta 2011. godine u Virovitici sa ciljem promicanja sporta, biciklizma i humanitarnog rada.
 
KEKS broji 30 članova koji treniraju prema individualnim interesima, uzevši u obzir da okupljaju amatere iz različitih sportskih grana. Međutim, sve humanitarne akcije organiziraju se i provode zajedničkim snagama. Jedna od najbitnijih akcija je „Ultramaraton Osijek – Knin 2011.“ kada su u 34 sata odvozili humanitarni maraton prilikom kojeg su donirali bicikla kninskoj djeci slabijeg imovinskog stanja.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist