Natrag
22.2.2019 01:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Zavirite u unutrašnjost Viline špilje

3.7.2013 @ 19:34 Mia Njavro Zanimljivosti
26;26

Podijelite:

Čovjek na zemlji i HPD Sniježnica spustili su se u špiljski sustav Vilina špilja – izvor Omble. Lado Pletikosić, član udruge Čovjek na zemlji, ustupio je za duList svoje fotografije unutrašnjosti ovog prelijepe prirodne kreacije.

Špiljski sustav Vilina Špilja-izvor Omble do sada je istražen u duljini od 3063 m i dubini od 192 m. Riječ je o najduljoj špilji obalne Hrvatske čijim se obilaskom želi ukazati na iznimno značajnu i vrijednu, reliktnu i endemičnu kopnenu i vodenu špiljsku faunu koja bi izgradnjom HE Ombla bila ugrožena, dok bi srednja etaža postojećeg špiljskog sustava bila potopljena.

Udruga Čovjek na Zemlji iz Dubrovnika radi na projektima zaštite prirodne i kulturne baštine s ciljem unaprjeđenja kvalitete života u Gradu i na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Ciljevi udruge su promocija zdravog, samoodrživog i kreativnog načina života, kao i aktivnog boravka u prirodi, te jačanje utjecaja civilnog društva u procesu donošenja odluka koje su od interesa ljudi koji žive i borave na ovom području, a njihova misija 'kreativna i humana suradnja sa ljudima i prirodom'.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana