Zanimljivosti

FOTO Zavirite u unutrašnjost Viline špilje

Čovjek na zemlji i HPD Sniježnica spustili su se u špiljski sustav Vilina špilja – izvor Omble. Lado Pletikosić, član udruge Čovjek na zemlji, ustupio je za duList svoje fotografije unutrašnjosti ovog prelijepe prirodne kreacije.

Špiljski sustav Vilina Špilja-izvor Omble do sada je istražen u duljini od 3063 m i dubini od 192 m. Riječ je o najduljoj špilji obalne Hrvatske čijim se obilaskom želi ukazati na iznimno značajnu i vrijednu, reliktnu i endemičnu kopnenu i vodenu špiljsku faunu koja bi izgradnjom HE Ombla bila ugrožena, dok bi srednja etaža postojećeg špiljskog sustava bila potopljena.

Udruga Čovjek na Zemlji iz Dubrovnika radi na projektima zaštite prirodne i kulturne baštine s ciljem unaprjeđenja kvalitete života u Gradu i na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Ciljevi udruge su promocija zdravog, samoodrživog i kreativnog načina života, kao i aktivnog boravka u prirodi, te jačanje utjecaja civilnog društva u procesu donošenja odluka koje su od interesa ljudi koji žive i borave na ovom području, a njihova misija 'kreativna i humana suradnja sa ljudima i prirodom'.
 

Pročitajte još

ALARM ZBOG ZMIJE Zatonski vatrogasci intervenirali zbog kravosasa

Dulist

‘GRADA GLADAN’ Važno je odrediti identitet naših javnih prostora

Dulist

Bivši Jugaš spasio od utapanja desetoro kupača

Dulist