Aktualno

FOTO Zavirili smo u restauratorske radionice Sveučilišta

Na Odjelu za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku ovog se petka održao Dan karijera s temom ‘Freelancing u restauraciji.

Studenti su imali priliku upoznati se s ambijentom u kojem se održavaju razne radionice vezane uz restauraciju papira ili pak tekstila.

– Počeli smo ovaj dan s obilaskom radionica. Nakon što su naši studenti drugih studija vidjeli naše radionice, počinje izlaganje na temu ‘Freelancing u restauraciji’. Tema je samozapošljavanje i upravo zbog toga smo pozvali dvije vrlo kompetentne osobe za tu temu – izjavila je moderatorica i pročelnica Odjela Sanja Žaja Vrbica.

Danu karijera gostovale su Jelena Tomasović Grbić i Marija Reberski koje su studentima održale predavanje na temu ‘Freelancng u restauraciji’, a cilj predavanja jest prenijeti studentima kako izgleda ‘biti sam svoj šef,’ ali i kako doći do važnih licenci koje su potrebne za rad na predmetima kulturne baštine.

– Cilj nam je da studenti koji se odluče za restauraciju nađu posao u struci i da rade ono što žele i vole – zaključila je Vrbica te nadodala kako ne smiju upisivati prevelik broj studenata jer ‘je to jednostavno takva struka gdje nas ne može biti previše’.

Pročitajte još

IMAJU ČAK I SVOJ HOSTEL Korejski gosti obožavaju, ali i odustaju od Dubrovnika!

Iva Dedo

VETERANSKI TURNIR ‘Evo nas opet’ prvaci Hladnice

Barbara Đurasović

GORDANA ROKOLJ: Liječnik ne bi mogao raditi da ga učiteljica nije naučila pisati i čitati. Nismo manje važni!

Maria Prkut