Aktualno

FOTO Zavirili smo u restauratorske radionice Sveučilišta

FOTO Zavirili smo u restauratorske radionice Sveučilišta

Na Odjelu za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku ovog se petka održao Dan karijera s temom ‘Freelancing u restauraciji.

Studenti su imali priliku upoznati se s ambijentom u kojem se održavaju razne radionice vezane uz restauraciju papira ili pak tekstila.

– Počeli smo ovaj dan s obilaskom radionica. Nakon što su naši studenti drugih studija vidjeli naše radionice, počinje izlaganje na temu ‘Freelancing u restauraciji’. Tema je samozapošljavanje i upravo zbog toga smo pozvali dvije vrlo kompetentne osobe za tu temu – izjavila je moderatorica i pročelnica Odjela Sanja Žaja Vrbica.

Danu karijera gostovale su Jelena Tomasović Grbić i Marija Reberski koje su studentima održale predavanje na temu ‘Freelancng u restauraciji’, a cilj predavanja jest prenijeti studentima kako izgleda ‘biti sam svoj šef,’ ali i kako doći do važnih licenci koje su potrebne za rad na predmetima kulturne baštine.

– Cilj nam je da studenti koji se odluče za restauraciju nađu posao u struci i da rade ono što žele i vole – zaključila je Vrbica te nadodala kako ne smiju upisivati prevelik broj studenata jer ‘je to jednostavno takva struka gdje nas ne može biti previše’.

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist