Aktualno

FOTO Zavirili smo u restauratorske radionice Sveučilišta

Na Odjelu za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku ovog se petka održao Dan karijera s temom ‘Freelancing u restauraciji.

Studenti su imali priliku upoznati se s ambijentom u kojem se održavaju razne radionice vezane uz restauraciju papira ili pak tekstila.

– Počeli smo ovaj dan s obilaskom radionica. Nakon što su naši studenti drugih studija vidjeli naše radionice, počinje izlaganje na temu ‘Freelancing u restauraciji’. Tema je samozapošljavanje i upravo zbog toga smo pozvali dvije vrlo kompetentne osobe za tu temu – izjavila je moderatorica i pročelnica Odjela Sanja Žaja Vrbica.

Danu karijera gostovale su Jelena Tomasović Grbić i Marija Reberski koje su studentima održale predavanje na temu ‘Freelancng u restauraciji’, a cilj predavanja jest prenijeti studentima kako izgleda ‘biti sam svoj šef,’ ali i kako doći do važnih licenci koje su potrebne za rad na predmetima kulturne baštine.

– Cilj nam je da studenti koji se odluče za restauraciju nađu posao u struci i da rade ono što žele i vole – zaključila je Vrbica te nadodala kako ne smiju upisivati prevelik broj studenata jer ‘je to jednostavno takva struka gdje nas ne može biti previše’.

Pročitajte još

SPASITE NEČIJI ŽIVOT! Odazovite se akciji Crvenog križa

Dulist

ISPLATI SE BITI POŠTEN! Neočekivana nagrada djelatniku Čistoće Mateu Mimici

Dulist

Valamar isplaćuje posebnu nagradu zaposlenicima za uspješnu sezonu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija