Kultura

FOTO Zatvoren ‘Jesenji glazbeni moskar’

Završni koncert Jesenjeg glazbenog moskara, jednotjednog festivala kojeg je organizirao Dubrovački simfonijski orkestar, održao se sinoć, a upriličio je neke od najpoznatijih i najljepših arija i uvertira iz opera velikih skladatelja kao što su Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Giacomo Puccini i drugih.

Iako se vremenske prilike nisu činile naklonjene tokom dana, koncert je održan u atriju Kneževa dvora, a Orkestar je svirao pod arkadama, odnosno pod natkrivenim dijelom Dvora. To nije spriječilo zainteresirane građane i turiste željne lijepe glazbe da u velikom broju prisustvuju ovom koncertu. Jedan od razloga zasigurno je bio i omiljeni dirigent Noorman Widjaja kojega se dubrovačka publika zaželjela, ali i prvo gostovanje albanske sopranistice s francuskom adresom, Alkete Çele. Oduševljenju sinoćnjim izvedbama solistice, kao i dirigiranjem karizmatičnog indonezijskog dirigenta svjedoče uzvici „Bravo!“, dugo aplaudiranje kao i brojni posjetitelji koji su se poželjeli fotografirati s dirigentom i solisticom nakon koncerta.
Izvedbom Violetine arije „È Strano…Ah! Fors’è Lui…“ iz opere La Traviata G. Verdija, sopranistica je veličanstveno zaključila opernu večer i Jesenji glazbeni moskar, dok je maestro Widjaja za bis poklonio djelo svog oca, poznatog indonezijskog skladatelja Udina Widjaje.
Ovogodišnji Jesenji glazbeni moskar donio je glazbenu raznolikost u Grad kroz tjedan dana festivala. Imali smo priliku čuti gypsy jazz koncert s bandom Gadjo Manouche s dirigentom Alanom Bjelinskim, potom pijanisticu Jasminku Stančul na koncertu s orkestrom i dirigentom Tomislavom Fačinijem, a zatim i na koncertu komorne glazbe s Gudačkim kvartetom DSO- a te na koncu sopranisticu Alketu Çelu s orkestrom pod ravnanjem Noormana Widjaje.

Pročitajte još

VEČERAS U DVORU Gitarist Mak Grgić nastupa s repertoarom popularne glazbe

Dulist

NUH I PECA Predstavljanje zbirke pjesama dvaju dubrovačkih autora

Dulist

PREMIJERA ‘ROMEA I JULIJE’ Buntovni tinejdžeri na sceni magičnog Lovrjenca

Dulist