Natrag
24.4.2019 20:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO „Zajedno više možemo“ za prevenciju prometnih nesreća

4.4.2014 @ 13:54 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Kako bi upoznali građane s opasnostima u prometu na cestama i najčešćim uzrocima prometnih nesreća, Služba policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jutros je na Pilama u Dubrovniku organizirala promidžbeno-preventivnu akciju ‘Zajedno više možemo’.

Pored policijskih službenika koji su ovom prilikom građane savjetovali o sigurnoj vožnji i izložili opremu i tehniku koju koriste u svom svakodnevnom radu, posjetitelji su imali priliku isprobati pijane naočale i vidjeti kako alkohol utječe na vožnju.

Posebno zanimljiv bio je simulator vožnje motocikla kojim su zainteresirani mogli probnim vožnjama isprobati svoje mogućnosti te se dodatno educirati o vožnji motociklom kako bi se smanjile neželjene posljedice stradavanja.

Također, veliki interes posjetitelja pokazao se za HAK-ov simulator prevrtanja kojim se simulira prometna nesreća uslijed koje se automobil okrene na bok ili krov.

Policiji su se kao partneri u ovoj akciji priključili i Zavod za javno zdravstvo DNŽ, HMP Dubrovnik, predstavnici auto škole ‘Rally’ i moto kluba ‘Dvije rote’ te udruge Roda koji su sudjelovanjem u ovoj današnjoj akciji imali zajednički cilj utjecati na svijest vozača da poštuju zakonske propise i time utječu na smanjenje broja prometnih nesreća čije posljedice znaju biti tragične.

Sigurnost cestovnog prometa jedan je od prioriteta naše PU i u tom smislu poduzima se čitav niz preventivnih i represivnih aktivnosti koje se u prva tri mjeseca ove godine dovele do smanjenja broja prometnih nesreća kao i do smanjenja broja ozlijeđenih osoba te i dalje nastavljamo s ovim aktivnostima kako bi se stradavanje svih sudionika u prometu svelo na najmanju moguću mjeru.

Ovim putem još jednom pozivamo mopediste i motocikliste da koriste zaštitne kacige, pješake da koriste pješačke prijelaze, a sve sudionike u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana