Natrag
20.3.2019 16:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/ZABRINUTI GRAĐANIN ‘Ovoj devastaciji sami smo krivi’

18.2.2019 @ 16:33 Dulist Vaše vijesti
20;20

Podijelite:

Fotografijama postojećeg stanja kao i popratnim tekstom, sugrađanin Vedran Levi odlučio je ukazati na brojna oštećenja diljem povijesne jezgre zbog kojih, kako ističe, ‘grad propada do neprepoznatljivosti’. Njegov tekst prenosimo u cijelosti.

Šetajući po Stradunu, ulici na kojoj sam odrastao, od Onofrijeve do skrivenog Orlanda koji slavi 600 godina, nemoguće je proći i ostati miran ako vam je imalo stalo.

Dok se gađamo raznim sloganima i bilježimo tko zna kakve rekorde, on propada do neprepoznatljivosti. Ove godine po prvi puta pojavile su se lokve na središnjem dijelu. Ne zbog velikih nanosa i poplavljenosti, već zbog ogromnog ulegnuća kamenih pločica. Možda sam u krivu, možda je toga bilo i prije, jer sjećanje me možda vara.

Prije smo krivili razne filmske produkcije i strance koji su ‘sigurno’ zaslužni za oštećenja. Međutim ovoj devastaciji krivi smo sami.

Promjeni svatko može pridonijeti na svoj način. Za ove fotografije nije mi trebalo više od pet minuta. Nisam ih ni sve objavio, a fotografiran je samo središnji dio Straduna s kunetama. Na ostatak ulica strah me je i pomisliti.

Ovaj Grad koji nas je štitio i zbog kojega živimo bolje nego većina Hrvatske zaslužio je bolje.

Tekst/foto: Vedran Levi

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana