Kultura

FOTO Zabava i izrada skulptura na Maloj stvaraonici

FOTO Zabava i izrada skulptura na Maloj stvaraonici

Edukativno-likovni program Mala stvaraonica, održan ovu subotu, za temu je imao retrospektivnu izložbu Vanje Radauša ‘Od ljubavi do smrti’, otvorenu povodom 40. godišnjice smrti i 110. obljetnice rođenja umjetnika.

Brojne skulpture iz svih faza umjetnikova stvaralačkog života detaljno su razgledane, a dječica su s voditeljicom Maris Stanović razgovarala, te uočavala razlike u osvrtu na izražajna sredstva.
Zatim su isplanirali vlastite skulpture, te obrađivali likovne elemente – volumen, prostor, površinu, teksturu, boju, zatim su ih izradili kombinirajući različite kiparske i reciklažne materijale.

Kreativne radionice pod nazivom Mala stvaraonica prate izložbeni program muzeja i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se u terminu od 11:00 do 12:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.
Na radionicu se potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije do petka do 12:00 sati prije radionice i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr. Više informacija možete potražiti na web stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist