Zanimljivosti

FOTO “Za nas ovo nije tek običan spomenik!”

Na prostoru pored Crkve sv. Križa u Gružu u četvrtak popodne na svečanoj je ceremoniji blagoslovljen kip blaženom papi Ivanu Pavlu II.

– Drago mi je da je ovaj spomenik s konsenzusom postavljen. Nije bilo nikakvih podjela hoće li ga se raditi ili ne, što znači da je ovaj spomenik blaženom Ivanu Pavlu II spomenik koji nas povezuje, kao što je on želio povezati. Drugo što mi je drago jest da je to na mjestu na kojemu je on bio, što to mjesto pretvara u trajno sjećanje – istaknuo je tom prilikom dubrovački biskup Mate Uzinić.

– Ovo za nas nije tek običan spomenik, već i kip, a pritom mislim na kip jednog blaženika pred kojim ćemo se zaustavljati, ne samo da bi se sjetili svega što je on bio, već i da bi vidjeli na koji način to što je on bio možemo živjeti sada, ali i da bi mu se u molitvi, kao onom koji stoji pred Bogom, utjecali i da bi ga molili za zagovor. On, koji je prihvatio biti počasni građanin ovog grada i naš sugrađanin, će, vjerujem, primiti naše molitve i prinijeti ih Gospodinu – naglasio je biskup Uzinić.

Pročitajte još

HIROVCI NA PUTU ZA FIJI Dobro smo napredovali, a onda…

Dulist

Djeco, ne propustite radionicu video ‘igre’ Ivana Marušića-Klifa

Dulist

FOTO TJEDNA Spremni za poziranje u dresu omiljenog kluba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija