Zanimljivosti

FOTO “Za nas ovo nije tek običan spomenik!”

FOTO "Za nas ovo nije tek običan spomenik!"

Na prostoru pored Crkve sv. Križa u Gružu u četvrtak popodne na svečanoj je ceremoniji blagoslovljen kip blaženom papi Ivanu Pavlu II.

– Drago mi je da je ovaj spomenik s konsenzusom postavljen. Nije bilo nikakvih podjela hoće li ga se raditi ili ne, što znači da je ovaj spomenik blaženom Ivanu Pavlu II spomenik koji nas povezuje, kao što je on želio povezati. Drugo što mi je drago jest da je to na mjestu na kojemu je on bio, što to mjesto pretvara u trajno sjećanje – istaknuo je tom prilikom dubrovački biskup Mate Uzinić.

– Ovo za nas nije tek običan spomenik, već i kip, a pritom mislim na kip jednog blaženika pred kojim ćemo se zaustavljati, ne samo da bi se sjetili svega što je on bio, već i da bi vidjeli na koji način to što je on bio možemo živjeti sada, ali i da bi mu se u molitvi, kao onom koji stoji pred Bogom, utjecali i da bi ga molili za zagovor. On, koji je prihvatio biti počasni građanin ovog grada i naš sugrađanin, će, vjerujem, primiti naše molitve i prinijeti ih Gospodinu – naglasio je biskup Uzinić.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist