Grad

FOTO Vrijedne ‘Pčelice’ izgradile besplatnu knjižnicu za Mokošane

FOTO Vrijedne 'Pčelice' izgradile besplatnu knjižnicu za Mokošane

Stanovnici Mokošice od danas mogu koristiti besplatnu knjižnicu, tzv. ‘Free Library Box’, a koja je nastala u sklopu projekta “Čitaj mi”, kojeg djeca, odgajatelji i roditelji DV “Pčelica” provode već treću godinu.

Kako ističu iz Pčelice, sve je započelo uključivanjem u nacionalnu kampanju za promicanje čitanja naglas od rođenja, zatim gostovanjem prim.dr.sc. Marije Radonić koja je održala predavanje za odgajatelje, roditelje i zainteresirane odrasle o važnosti čitanja naglas od najranije dobi za zdravo odrastanje i razvoj djeteta.

U suradnji s OŠ Mokošica prikupljeni su brojni naslovi slikovnica i knjiga za djecu pa je oformljena mala knjižnica, koju su velikim dijelom izgradila upravo djeca, a knjige se mogu posuditi za doma.

Nakon uspješnog predstavljanja projekta prvo na gradskoj, a zatim i na regionalnoj “Smotri projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja” u Splitu, dobivena je donacija od 280 naslova slikovnica, knjiga i priručnika koje zajedno čine pravo malo blago, a današnjim postavljanjem knjižnice na šetnicu koja funkcionira na principu “Jednu knjigu uzmi, jednu ostavi”, pokušava se doprijeti do drugih odraslih i u društvenoj zajednici osvijestiti važnost čitanja.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist