Natrag
21.5.2018 01:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Volonteri SHKM-a krenuli na hodočašće u Rim

7.4.2015 @ 21:21 Dulist Grad
14;14

Podijelite:

Volonteri prošlogodišnjeg Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku uputili su se u ponedjeljak, 6. travnja u kasnim večernjim satima na hodočašće u Rim gdje će ostati do nedjelje 12. travnja.

Čak 220 volontera u pet autobusa krenulo je iz Dubrovnika brodom za Bari, od kuda će nastaviti prema Rimu.

Uz dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića s njima su i pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko, studentski kapelan don Marin Lučić, tajnik Katehetskog ureda mr. don Marinko Šljivić i svećenik na studiju u Rimu don Hrvoje Katušić koji je u vrijeme Susreta bio potpredsjednik Organizacijskog odbora. U pratnji mladih je i nekoliko redovnica, kao i odraslih vjernika laika angažiranih u radu s mladima.

Riječ o je hodočašću koje je biskup Uzinić najavio na misi zahvalnici nakon održanog SHKM-a, kazavši tada da će Susret završiti tek tim hodočašćem.

Mladi će danas posjetiti svetište poznatog kapucina, koji je na svom tijelu imao Isusove rane, sv. Pia iz Pietrelcine u San Giovanni Rotondu, a sutra u srijedu 8. travnja imat će audijenciju kod pape Franje. Ostale dane će razgledavati vjerske i kulturne znamenitosti Rima, a na povratku će posjetiti i Padovu.

Šime Zupčić/Dubrovačka biskupija

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana