Aktualno

FOTO Vlahušićev prometni debakl u Gružu, blokirani ulazi u grad

Iako gradonačelnik Andro Vlahušić smatra kako je zatvaranje dijela Obale Stjepana Radića u Gružu odlično prometno rješenje, demantiraju ga svakodnevne gužve koje se u jutarnjim satima stvaraju na prilazima Gradu.

Kolona se i ovog jutra, kao i svakog od zatvaranja ceste, stvarala još od ljetnikovca Bunić Kaboga, a svakako treba spomenuti kako ništa bolje nije ni na ulazu u grad s Ilijine glavice.
Građani gube živce jer kasne na posao i druge zakazane obveze, a gradonačelnik smatra kako bi se svi trebali voziti javnim gradskim prijevozom. Naime, još ovu srijedu, predstavljajući novo prometno rješenje oko povijesne jezgre, Vlahušić je rekao:

– Vidite i sami da je u Gružu od place pješačka zona sve do Kantafiga. Znači za novo prometno rješenje dobili smo suglasnost do 9. veljače. Nakon što je Vodovod završio svoj dio ispitivanja i radova vidjeli smo da promet može stati.
Iskoristili smo to pozitivno mišljenje i Policije i svih nas koji smo bili uključeni u taj dio, tako da je sada od Kantafiga pa do place Gružu, to je negdje kilometar i nešto, pješačka zona – ustvrdio je Vlahušić, dodavši kako gradska uprava ništa ne radi sama.

– Ništa ne radimo sami. Radimo eksperimente, provjerimo, profesionalci predlože, mi mjerimo, i nakon toga kreće se u realizaciju – istaknuo je gradonačelnik.
No, očito je kako mu eksperiment u Gružu nije uspio, a ako se promet ne vrati na staro idući tjedan mogu se očekivati još veće gužve jer dolaze nam blagdani…

Svakako treba istaknuti kako je 2011. godine napravljeno potpuno novo prometno rješenje oko gruškog parka, s četiri prometne trake (dvije u jedno, dvije u drugom smjeru) koje je eto, nekome palo na pamet, ukinuti nakon četiri godine.

Pročitajte još

U petak je u Gradu bilo više od 12 tisuća turista, najviše iz Ujedinjenog Kraljevstva

Dulist

MARIJANA ŠURKOVIĆ DAVIS Nakon uspješne plivačke karijere, stekla je četiri diplome i danas s obitelji živi u Korčuli

Barbara Đurasović

Juniori Juga doživjeli poraz u finalu Kupa Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija