Politika

FOTO/ VLAHUŠIĆ “Ostvarili smo ciljeve, u drugom krugu idemo na broj 1!”

FOTO/ VLAHUŠIĆ "Ostvarili smo ciljeve, u drugom krugu idemo na broj 1!"

Ostvarili smo odličan rezultat, ali nije dovoljan. Čeka nas drugi krug – izjavio je kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić u stožeru HNS-SDP-HSU nešto iza 21 sata.

– Ostvarili smo ciljeve koje smo htjeli: najveći broj vijećnika, 10, a prije će biti 11. Imamo dobar rezultat za gradonačelnika. Radili smo jako dobro, promovirali smo Dubrovnik kakav građani zaslužuju. Ovo je uspjeh cijele liste, od stranaka do nezavisnih vijećnika. Velika je bila izlaznost, građani su aktivno sudjelovali, to je dobro. Sad ćemo biti u drugom krugu broj 1, idemo na prvo mjesto i za gradonačelnika i za Gradsko vijeće – istaknuo je Vlahušić.

– Modeli 13-12 ili 14-11 nisu dobri za razinu grada kao što je Dubrovnik. Nije dobro da četvrtina odlučuje o sudbini Grada. Imamo sve preduvjete da idemo vlastitim putem. Nećemo tražiti koalicijsku većinu u Gradskom vijeću, do drugog kruga će većina stranaka to riješiti. Tek nakon drugog kruga će se slagati većina. Bio sam otvoren prema svima, i HDZ i SDP, za stvaranje većine koja donosi stabilnost u Gradskom vijeću. Hoće li biti preglasavanja, to ne znam. Ni mi nismo jedinstveni, HNS, SDP i HSU smo slobodni vijećnici. Hoće li središnjice dogovarati ne znam. Milanović je zadovoljan što je lijeva koalicija dobila desnu u Dubrovniku. Mi zasad imamo najveći broj vijećnika – istaknuo je Vlahušić, koji nije izravno isključio suradnju niti sa DDS-om Pera Vićana.

– Ponavljam da ne volim 13-12. Vićan će vjerojatno imati četiri vijećnika. Imali smo tu situaciju u prvom mandatu, ali tada se moglo raspustiti Gradsko vijeće. Sad je situacija fluidna, proračun može pasti zbog nezadovoljstva jednog ili dva vijećnika. Preopasno ako radite po modelu 13-12. Pitanje je kakvi će biti odnosi Kristić-Vićan, HDZ-SDP. Ima poprilično otvorenih situacija koje je teško predvidjeti. Bilo bi idealno da usvojimo proračun kroz mjesec dana i nastavimo normalno funkcionirati – istaknuo je Vlahušić.

– Ni SDP-u ni HNS-u ne odgovara kriza u Gradskom vijeću niti Gradu. Treba vidjeti odgovara li HDZ-u. Karamarko je rekao da će priznati rezultate izbora i da neće ići na rušenje u izbornoj godini. Mislim da to ni njima ne bi odgovaralo. Gradski HDZ će očito više komunicirati sa središnjicom, a ja sam dobio povjerenje Milanovića i Pusić – zaključio je Vlahušić.

Uskoro se dvoranom proorila pjesma ‘Meni nitko ukrast ne more moju malu škatulu za sne’, a uslijedilo je i zajedničko fotografiranje članova koalicije.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist