Natrag
20.4.2018 22:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Vježba u Slanom: Što napraviti kod iznenadnih onečišćenja mora?

29.11.2016 @ 22:31 Dulist Županija
5;5

Podijelite:

Županijski operativni centar za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (ŽOC) održao je redovnu godišnju pokaznu vježbu u akvatoriju uvale Slano, javljaju iz Županije.

Cilj vježbe je bio uvježbavanje, obavještavanje i postupanje članova ŽOC-a, nadležnih službi, institucija, jedinica lokalne samouprave i stanovništva kod iznenadnih onečišćenja mora. Vježbom je simulirano onečišćenje mora u ACI Marini „Veljko Barbieri“ Slano uljnim derivatima iz potonulog plovila, s prijetnjom širenja onečišćenja mora izvan Marine.

Vježba je započela u 9 sati dojavom iz ACI marine o potonuću plovila na kojem se nalazi oko tri tone dizel goriva.

Nakon vježbe održan je sastanak ŽOC-a na kojem je ocijenjeno da je vježba uspjela. Međutim, naglašeno je kako ACI marina raspolaže nedovoljnom opremom za ovakve situacije, a da opremu Općina Dubrovačko primorje uopće nema. Stoga je ŽOC zaključkom od DNŽ zatražio da se Općini osigura oprema (stotinjak metara brane i skimer) vrijedna oko 200 tisuća kuna kako bi se Općina brinula za čitav akvatorij.

U vježbi su sudjelovali članovi ŽOC-a Dubrovačko-neretvanske županije, djelatnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Lučke kapetanija Dubrovnik, Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik (Županijski centar 112), djelatnici PU Dubrovačko-neretvanska, Pomorske policije, djelatnici CIAN-a d.o.o i “Pomorskog servisa Luka Ploče” d.o.o., JVP Dubrovačko primorje, DVD Ston, Ronilački klub Dubrovnik, djelatnici ACI Marine „Veljko Barbieri“ Slano i predstavnici Općine Dubrovačko primorje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana