Županija

FOTO Vježba u Kuparima: Što napraviti nakon potresa?

FOTO Vježba u Kuparima: Što napraviti nakon potresa?

Pripadnici Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije prikazali su pripadnicima profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi s područja Dubrovačko-neretvanske županije rad opreme za spašavanje iz ruševina i rad potražnih pasa u traženju osoba stradalih u objektima nakon potresa.

Praktičnom dijelu programa u Kuparima prethodio je teoretski dio obuke o intervencijama u spašavanju osoba stradalih u ruševinama. Predavanja su držali pomoćnik zapovjednika JVP Rijeka Sanjin Blažević te pripadnik JVP Opatija Zoran Laslavić.
Tijekom vježbe korištena je oprema koju je za potrebe civilne zaštite nabavila Dubrovačko-neretvanska županija, vrijedna preko 200 tisuća kuna te oprema kojom raspolažu Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci, Dubrovačko primorje i Državna vatrogasna interventna postrojba Dubrovnik.
Oposobljavanje vatrogasnih  postrojbi održano je u sklopu aktivnosti projekta HOLISTIC koji se bavi prevencijom i ublažavanjem posljedica potresa. Riječ je nastavku osposobljavanja pripadnika vatrogasnih postrojbi za intervencije, primjenu novih tehnologija u požarima otvorenog prostora te spašavanju ljudi stradalih u potresima.
Projektne aktivnosti koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija vrijedne su 3 i pol milijuna kuna i 85 postotnom iznosu sufinanciraju putem programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. U projektu HOLISTIC sudjeluje 20 partnera i dva suradnika iz osam europskih zemalja: Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke i  Albanije.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist