Vaše vijesti

FOTO ‘Vjerujem da bi i Panamski kanal završili’

Raskopana šetnica

Ovih dana prošetao sam se i onim dijelom obale Lapada na kojem radove vrši Vodovod Dubrovnik. Mogu reći da mi  je to jedva uspijelo kao i nekolicini drugih šetača.

Tome nije čudo jer radovi nisu još ni blizu završetka,pa je teren prilično grbav. Zanimljivo je da je Vodovod nasuo dio morske obale do širine od oko 5-6 m u duljini sve do bivšeg ljetnikovca Gučetić  na Solitudu. Je li to Vodovod osigurava trasu kanala za kanalizaciju od podlokavanja  morem ili možda sudjeluje u gradnji buduće gruške marine? Oni su se prihvatili i budućeg uređenja šetnice Ivana Zajca, ali mi se čini da bi ta šetnica bila malo predimenzionirana nasipom. Što bi to trebalo biti možda produljenje prometnice ili parkiralište a to bi bilo nedopustivo.  Inače, ova gradnja traje nešto duže, vjerujem da bi i Panamski kanal završili prije od ovog kanalizacijskog, radovi su ljetnom periodu 2013. bili prilično usporeni,pa mi je teško za vjerovati da je tome razlog kopanje nevelikog udubljenja za pumpu, a nad pumpom je sada iznikla i kućica vjerojatno za upravljanje sustavom. Kao usputna žrtva palo je i nekoliko borova, pretpostavit ćemo nužno radi tekućih radova.

U nadi da ćemo se u doglednoj budućnosti, barem do ovog ljeta, moći slobodno šetati i ovim dijelom Lapada, pozdravlja Vas MT.

Marko Tomić

 

 

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist