Aktualno

FOTO Vjernici uz molitvu obilaze sarkofag sv. Leopolda

FOTO Vjernici uz molitvu obilaze sarkofag sv. Leopolda

Brojni vjernici Dubrovačke biskupije, ali i izvan nje, dočekali su u Dubrovniku s radošću sarkofag s neraspadnutim tijelom svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Iz pravca Herceg Novog sarkofag sa svečevom relikvijom stigao je nešto iza 20 sati te je do Biskupijskog svetišta Gospe od Milosrđa dopraćen svečanom procesijom koju su predvodili Dubrovački trombunjeri, festanjuli i bratimi dubrovačkih bratovština.

Nakon svečanog dočeka u Gospe od Milosrđa, kojega je predvodio fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije, svetac je izložen u samoj crkvi gdje ga obilaze vjernici u tišini i molitvi za zagovor kod Boga.

Bdijenje će trajati do 4 sata ujutro kada počinje misa koju će predvoditi župni vikar Šarčević. Mise u nedjelju, 17. rujna bit će još u 7 sati (predvodi don Robert Ćibarić, župnik župe sv. Mihajla Lapad), u 9 sati (predvodi fra Marinko Šakota, župnik župe sv. Jakova iz Međugorja) te svečano koncelebrirano misno slavlje u 11 sati koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Oproštaj i ispraćaj relikvija za Split planira se oko 14 sati, a sve do tada boravak relikvije u svetištu uživo možete pratiti ovdje.

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist