Kultura

FOTO Više od stotinu milijuna kuna radova na baštini u 3D-u

FOTO Više od stotinu milijuna kuna radova na baštini u 3D-u

Izložba 3D fotografija pod nazivom ”Dubrovačke starine – ljepota obnovljene baštine” otvorena je u srijedu navečer u prostorijama Društva prijatelja dubrovačke starine u Dubrovniku.

Kako je ovom prilikom istaknuo predsjednik DPDS-a Niko Kapetanić, riječ je o novom iskoraku u radu Društva i popularizaciji i prezentaciji kulturne baštine.

– Na ovim 3D fotografijama prikazani su spomenici koje mi obnavljamo ili smo obnovili,od ljevaonice ispod Minčete, Sokol grada u Konavlima bastiona svete Margarite, Velike Onofrijeve fontane itd. To je naš jedan mali iskorak, a vjerujem da je mnogima bilo zanimljivo vidjeti ovakav način prezentacije rada Društva prijatelja dubrovačke starine kroz naočale za 3D –  rekao je Kapetanić te dodao kako su prikazani radovi vrijedni više od 100 milijuna kuna na spomenicima kulturne baštine.

Inače, Društvo prijatelja dubrovačke starine osnovano je 1952. godine i skrbi za brojne spomenike kulture na području bivše Dubrovačke Republike poput dubrovačkih zidina, stonskih zidina, Sokol kule u Konavlima itd.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist