Aktualno

FOTO: Vijenci i svijeće za stradale na Daksi

FOTO: Vijenci i svijeće za stradale na Daksi

Obilježavajući Dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik i županijske organizacije žena HDZ-a „Katarina Zrinski“  položili su vijence i upalili svijeće na spomen križu na otoku Daksi.

– U najvećoj jami smo pronašli 32 žrtve. Zatim smo krenuli južnije, gdje smo imali informaciju da bi ih moglo biti pet ili šest, ali smo u dvije jame pronašli 21 žrtvu. Baratali smo brojkom od 44 žrtve, a našli smo 53, a još ih ima na drugoj strani otoka. Ali za ta iskapanja nemamo sredstava. Posao je tek djelomično završen – rekao je predsjednik udruge „Daksa 1944./45.“ Mato Račević.

Objasnio je kako je udruga sama morala financirati troškove uređenja spomen obilježja, premda im je i Grad Dubrovnik obećao iznos od sto tisuća kuna.

Molitvu na spomen križu vodio je katedralni župnik don Stanko Lasić, a dan sjećanja na žrtva totalitarnih i autoritarnih režima obilježen je i na Orsuli.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist