Natrag
18.2.2019 15:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: Vijenci i svijeće za stradale na Daksi

23.8.2012 @ 13:03 Baldo Marunčić Aktualno
17;17

Podijelite:

Obilježavajući Dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik i županijske organizacije žena HDZ-a „Katarina Zrinski“  položili su vijence i upalili svijeće na spomen križu na otoku Daksi.

– U najvećoj jami smo pronašli 32 žrtve. Zatim smo krenuli južnije, gdje smo imali informaciju da bi ih moglo biti pet ili šest, ali smo u dvije jame pronašli 21 žrtvu. Baratali smo brojkom od 44 žrtve, a našli smo 53, a još ih ima na drugoj strani otoka. Ali za ta iskapanja nemamo sredstava. Posao je tek djelomično završen – rekao je predsjednik udruge „Daksa 1944./45.“ Mato Račević.

Objasnio je kako je udruga sama morala financirati troškove uređenja spomen obilježja, premda im je i Grad Dubrovnik obećao iznos od sto tisuća kuna.

Molitvu na spomen križu vodio je katedralni župnik don Stanko Lasić, a dan sjećanja na žrtva totalitarnih i autoritarnih režima obilježen je i na Orsuli.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana