Aktualno

FOTO: Vijenci i svijeće za stradale na Daksi

Obilježavajući Dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik i županijske organizacije žena HDZ-a „Katarina Zrinski“  položili su vijence i upalili svijeće na spomen križu na otoku Daksi.

– U najvećoj jami smo pronašli 32 žrtve. Zatim smo krenuli južnije, gdje smo imali informaciju da bi ih moglo biti pet ili šest, ali smo u dvije jame pronašli 21 žrtvu. Baratali smo brojkom od 44 žrtve, a našli smo 53, a još ih ima na drugoj strani otoka. Ali za ta iskapanja nemamo sredstava. Posao je tek djelomično završen – rekao je predsjednik udruge „Daksa 1944./45.“ Mato Račević.

Objasnio je kako je udruga sama morala financirati troškove uređenja spomen obilježja, premda im je i Grad Dubrovnik obećao iznos od sto tisuća kuna.

Molitvu na spomen križu vodio je katedralni župnik don Stanko Lasić, a dan sjećanja na žrtva totalitarnih i autoritarnih režima obilježen je i na Orsuli.

Pročitajte još

Policija istražuje je li snimka opasne vožnje ipak montaža

Dulist

ZBOG VIKE I VRIJEĐANJA Policija privela četiri maturanta Pomorske škole

Dulist

OD 1. LIPNJA BiH otvara granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija