Aktualno

FOTO: Vijenci i svijeće za stradale na Daksi

Obilježavajući Dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik i županijske organizacije žena HDZ-a „Katarina Zrinski“  položili su vijence i upalili svijeće na spomen križu na otoku Daksi.

– U najvećoj jami smo pronašli 32 žrtve. Zatim smo krenuli južnije, gdje smo imali informaciju da bi ih moglo biti pet ili šest, ali smo u dvije jame pronašli 21 žrtvu. Baratali smo brojkom od 44 žrtve, a našli smo 53, a još ih ima na drugoj strani otoka. Ali za ta iskapanja nemamo sredstava. Posao je tek djelomično završen – rekao je predsjednik udruge „Daksa 1944./45.“ Mato Račević.

Objasnio je kako je udruga sama morala financirati troškove uređenja spomen obilježja, premda im je i Grad Dubrovnik obećao iznos od sto tisuća kuna.

Molitvu na spomen križu vodio je katedralni župnik don Stanko Lasić, a dan sjećanja na žrtva totalitarnih i autoritarnih režima obilježen je i na Orsuli.

Pročitajte još

UGAŠEN POŽAR POVIŠE ZATONA Na terenu dežura 20 vatrogasaca

Dulist

NJIMA MINISTARSKE PLAĆE Vatrogasci i piloti kanadera su pravi heroji. Oni vole svoju zemlju

Dulist

POVIJESNA JEZGRA Euronet sluša konzervatore, mijenja izgled bankomata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija