Grad

FOTO / VIDEO / ZDRAVE NAVIKE Sanitat pozvao dječicu u đir placom i peskarijom

FOTO / VIDEO / ZDRAVE NAVIKE Sanitat pozvao dječicu u đir placom i peskarijom

Danas se sve više djece nezdravo hrani. Upravo zato su se Sanitat Dubrovnik i Grad Dubrovnik uključili u inicijativu Hrvatske udruge tržnica, izradu interaktivne slikovnice ‘Šetnja tržnicom’ autorice Marije Martinko – istaknuo nam je danas na gruškoj placi Tomislav Tabak, direktor Sanitata, u šetnji placom ovog četvrtka.

Slikovnicu su, uz voće – kruške i jabuke iz obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – dječici iz gruškog vrtića podijelili zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Đivo Brčić i direktor Tabak. S pažnjom i radoznalošću djačica su promatrala tete na placi, peskariju, što se to i kako prodaje…
– Sanitat se s Gradom Dubrovnikom uključio se u provedbu projekta ‘Vrtići i škole na tržnicama’, a slikovnicu je izdala Udruga hrvatskih tržnica. Cilj nam je, kod djece polaznika dubrovačkih vrtića, a kroz edukaciju i igru, stvarati navike koje utječu na kvalitetu života. Želimo ih učiti o zdravoj prehrani – istaknuo nam je Tabak, te dodao kako je u ovu svrhu Sanitat nabavio i u potpunosti financirao 480 primjeraka slikovnice, koja u sebi sadrži i bojanku te edukativnu igru.

Inicijativu će, istaknuo je Tabak, nastaviti i dalje te će se tako podijeliti predškolskoj djeci gradskih vrtića, što je nastavak odlične suradnje Grada Dubrovnika i Dječjih vrtića Dubrovnik, o čemu je više govorio Brčić.
– Danas se pokazala ta odlična suradnja. Svaka akcija koja se tiče obrazovanja, tiče se i odgojnog dijela, stoga pozdravljamo inicijativu Sanitata Dubrovnik koji su odlučili dovesti djecu na placu i pokazati im koliko je bitno hraniti se zdravo. Od danas djeca znaju koliko je bitno uključiti u dnevnu prehranu raznoliku hranu – istaknuo je Brčić.

O slikovnici:
Kroz slikovnicu ‘Šetnja tržnicom’ male čitatelje vodi djevojčica Anita otkrivajući što se sve može nabaviti na tržnici, zašto je zovu ‘trbuhom grada’, koga se sve na tržnici može upoznati i što naučiti.

Na kraju, Anita poziva djecu da posjete tržnicu i steknu vlastite dojmove, a slikovnici je priložena i zabavna društvena igra kroz koju djeca mogu naučiti sve o voću i povrću, medu, mlijeku, žitaricama i drugim domaćim proizvodima.

Ovo je odličan primjer kako educirati djecu i roditelje o zdravim navikama. Ona najbolje uče kroz igru, a ova slikovnica zabavit će ih i podučiti, te ih motivirati da se pridruže svojim roditeljima kada posjećuju tržnicu.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist