Aktualno

FOTO/VIDEO VELIKO FINALE Otvorena središnja izložba Dubrovnik Festiwinea!

FOTO/VIDEO VELIKO FINALE Otvorena središnja izložba Dubrovnik Festiwinea!

Ministar poljoprivrede Republike Hrvatske Tomislav Tolušić danas je svečano otvorio 5. izdanje vinskog festivala ‘Dubrovnik Festiwine’ u Sunset Beachu kojemu su prisustvovala brojna lica iz javnog i društvenog života.

Iz godine u godinu nudi sve veći broj događaja, po načelu za svakoga ponešto, no glavno je događanje ipak središnja izložba vina brojnih vrsta vina koja svi možete kušati! Tijekom dva dana, 20. travnja od 16 do 21 sat i 21. travnja od 13 do 20 sati, susrest će se vinari, ugostitelji, hotelijeri, vinski trgovci, sommelieri, blogeri kao i svi zainteresirani posjetitelji i ljubitelji vina.

‘Privilegija je biti na ovom festivalu’, naglasio je Tolušić i to zbog toga jer se na njemu mogu kušati brojna vina vrhunske kvalitete.

-Nismo neka vinska sila kad se govori o hektarima. Ali smo vinska sila kad govorimo o kvaliteti. Svi turisti dolaze u našu državu zbog mora, sunca, ljepote i pravih ljudi… No dolaze i zbog vrhunske hrane i vina. Postajemo prepoznatljivi u svijetu po tome, i to je zapravo najveća čar koju donosi dugogodišnji trud naših vinara – rekao je Tolušić.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić istaknuo je kako će ovaj bogat program unaprijediti vinarstvo u našoj Županiji.

– Imamo najbolja hrvatska bijela i crna vina, odlučili smo ih prezentirati i približiti ljudima. Siguran sam kako ćemo u budućnosti još više unaprijediti ovaj festival, ali i cijelo vinarstvo – rekao je Dobroslavić.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako Dubrovnik, kao šampion turizma, zaslužuje najbolje, a kako se to upravo nalazi u našoj Županiji. Vina, koja predstavljaju visoku izvrsnost, promiču naš grad i županiju, ali i Republiku Hrvatsku.

Od osnutka, festival je prepoznat od strane Ministarstva turizma kao atraktivna manifestacija kojom Dubrovnik obogaćuje svoju ponudu. Državni tajnik Ministarstva turizma Frano Matušić istaknuo je kako mora postojati veći poticaj na proizvodnju autohtonih vina i da se ‘što prije i u što većoj količini nađu na stolovima brojnih ljudi i gostiju’.

– Možemo reći kako su vina koja su pred nama i koja smo imali priliku kušati, zaista izvrsne kvalitete zbog čega možemo reći kako smo na visokoj razini – rekao je Matušić.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist