Zanimljivosti

FOTO/VIDEO Velika volja, ljubav i ideje za Betlehem obitelji Radoš iz Konavala

FOTO/VIDEO Velika volja, ljubav i ideje za Betlehem obitelji Radoš iz Konavala

U malenom selu u Konavoskom ‘poju’ skromno živi ‘mala’ obitelj Radoš. Iako u današnje vrijeme nije lako živjeti u obitelji s petero djece, fakultetima i školama, oni kažu da je sve lako kada ih kroz život vode molitva, zajedništvo, ljubav i skromnost.

Za sebe često kažu da su ‘umjetnici u duši’ pa novih ideja nikad ne nedostaje, u njihovom domu svi se osjećaju uvjek pozvano i dobrodošlo, a dom odiše srećom i zadovoljstom. Kako se vole družiti i raditi nove stvari zajedno već par godina cijela obitelj izrađiva svojim rukama Betlehem ispod bora koji je svaku godinu sve veći i zanimljiviji. Ovu godinu otac, glava obitelji, odlučio je ispuniti želju svoje djece, kako kaže: ‘svojih anđela’ pa je prihvatio izazov izraditi Betlehem ljepši i veći nego ikad prije. Bila mu je potrebna velika volja, ljubav i ideje.

Nakon 20 sati rada došli su do rezultata, špilja, potok, slap, jezero u kojem se i pastrve mogu naći, oranice i, naravno, štalica. Jedva čekamo vidjeti kakve novosti će ova obitelj sljedeću godinu ubaciti u svoj Betlehem!

Pročitajte još

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist