Kultura

FOTO/VIDEO Uz tango i zvukove harmonike započeo još jedan Epidaurus festival

Na Ljetnoj pozornici u Cavtatu, u petak navečer, u smiraj prvih rujanskih dana započelo je dvanaesto izdanje Epidaurus festivala.

U novo poglavlje cavtatskog festivala sve je prisutne uveo čarobnjak jazz harmonike Renzo Ruggierio uz neodoljiv ritam tanga i ples plesnog para Marijke Brekelmans i Ronald Drenten iz Amsterdama. Umjetnička direktorica festivala, pijanistica Ivana Marija Vidović pripovijedala je priču protkanu s glazbom i plesom.

Ruggierio je virtuoz, skladatelj, aranžer, dirigent nastupio je na eminentnim pozornicama kao što je festival Sanremo i mnoštvo drugih, izdao desetke nosača zvuka od kojih prvi s vlastitim improvizacijama – prvi takav u Italiji, a pionir je i u katedri jazz harmonike koju je prvi ustanovio u Italiji.

Možemo slobodno reći kako je ova glazbena poslastica prekrasna pozivnica za još jedno kasno ljeto na samom jugu Hrvatske. A slijede nam brojna iznenađenja do 29. rujna…

 

Pročitajte još

U Gospinom polju izvedena raskošna baletna bajka ‘Orašar’

U PRIDVORJU Predstavljena knjiga ‘Nalazi starog novca sa Sokolgrada’ autora Nika Kapetanića i Ivana Mirnika

Dulist

‘NEBESA ODOZGOR ROSITE’ Adventski koncert župnih zborova u Male braće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija