Aktualno

FOTO/VIDEO UZ PJESMU I BAKLJADU Službeno otvoren lapadski mural!

FOTO/VIDEO UZ PJESMU I BAKLJADU Službeno otvoren lapadski mural!

Službeno otvaranje Torcidina murala na zidu koji opasava Stadion Lapad održao se u petak navečer, a događaj nije mogao proći bez pjesme i bakljade.

Više od mjesec dana autor murala Vlaho Bupić sa suradnicima je radio na oslikavanju murala koji su posvećeni Hajduku te braniteljima i stradanju Dubrovnika u Domovinskom ratu.

– Zahvaljujem svim članovima Torcide, na sredstvima, ali i na moralnoj podršci i svakoj vrsti podrške. Odlučili smo se se na ovo jer je to što nas svih veže – rekao je Bupić.

Jedan dio zida lapadski ogranak Torcide iscrtao je simbolima Domovinskog rata, nacrtavši najpoznatije slike ratnih scena, one koje su obišle svijet, ali i hrvatsku trobojnicu s natpisom ‘Da vi niste hrabri bili ne bi mi trobojnicu vili’. Stihovi su to iz pjesme ‘Mojim prijateljima’ pokojnog Srećka Kljunka.

Njihova ljubav prema Hajduku također je zaslužila mural. Svoje mjesto na zidu tako su, među ostalim, našli i stihovi ‘Volim te Hajduče, otkad znam za sebe’ prožeti kroz iscrtani Hajdukov genski kod koji je postojan u svakom Torcidašu.

Ističe nam Bupić kako su svi prolaznici, kako domaća čeljad, tako i gosti grada bili ‘zapanjeni i oduševljeni’.

– Rekli su, nakon što smo im objasnili o čemu se radi, kako je predivno. Niti jedan negativan komentar nismo dobili – naglasio je Bupić.

Svaki Torcidin događaj pa tako i ovaj, ima humanitarnu notu, a kojim se kroz prikupljanje novaca želi pomoći i pružiti bolji život lokalnoj obitelji.

O idućim projektima, Bupić je jednostavno rekao: ‘Ima zidova uvijek, naći ćemo ih’.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist