DuList IN

FOTO/VIDEO ‘Uskoci’ ponovo u Gradu, statisti preplavili Peskariju!

Prolaz na Peskariju okupirali su ovog utorka brojni statisti i glumci u povijesnim kostimima i stvoren je pravi srednjovjekovni ugođaj. Nastavlja se snimanje igrano-dokumentarne serije ‘Doba uskoka’ Božidara Domagoja Burića. 

-Koliko je truda, rada, ali i ljudi potrebno za snimanje ovakve jedne serije, govori i podatak da stalna ekipa broj oko 60 članova, a sveukupno na raznim lokacijama sudjeluje oko tisuću statista, odnosno oko 200 do 300 statista po lokaciji. U pet dana snimanja bit će uključeno približno 280 statista s dubrovačkoga područja i s poluotoka Pelješca, glumci Amar Bukvić, koji tumači ulogu uskoka Juriše Hajduka, Dušan Bućan u ulozi Josipa Rabatte i brojni drugi – najavila je HRT-ova producentica Marija Kosor prije samog početka snimanja.

Radnja ove igrano-dokumentarne serije ‘Doba uskoka’ prati zbivanja u Senju tijekom 16. i 17. Stoljeća, a snima se u cijelosti u vlastitoj produkciji javnoga medijskog servisa. HRT-ova igrano-dokumentarna serija Doba uskoka kapitalno je djelo javnoga medijskog servisa iznimne kulturne vrijednosti koje se u cijelosti snima u vlastitoj produkciji, a iz zaborava izvlači zadivljujuću povijest Senja, grada koji je gotovo cijelo jedno stoljeće prkosio velikim europskim silama. Radnja prati zbivanja tijekom 16. i 17. stoljeća, ali se u određenim privlačnim prizorima, koji su se tijekom lipnja snimali na Jakuševcu u Zagrebu, dotiče i 14. te 15. stoljeća.

Da je riječ o velikome projektu, govori i podatak kako je Hrvatska radiotelevizija za potrebe serije dala izraditi približno 600 kostima koji su unikatan ručni rad. Serija će imati četiri nastavka u trajanju od po pedeset minuta, a njezino se prikazivanje na Hrvatskoj radioteleviziji očekuje tijekom sljedeće godine.

Pogledajte kako izgledaju Uskoci na Peskariji

Pročitajte još

NOVA PLESNA PRODUKCIJA Rasplesani Orlando u izvedbi Conviva

Dulist

OLAKŠAJTE TRUDNIČKE DANE RODA organizira radionice za trudnice i njihove partnere

Dulist

FOTKA TJEDNA Neke poslove najbolje je odraditi ‘ručno’