Kultura

FOTO/VIDEO Tradicionalni božićni koncert DSO-a ‘Narodi nam se kralj nebeski’

Tradicionalni božićni koncert koji se od 1991. godine neprekidno održava na isti datum i na istom mjestu – 27. prosinca u crkvi Male braće, i ove je godine okupio Dubrovački simfonijski orkestar, dubrovačke zborove, soliste, dirigente i jednu klapu.

Na koncertu su uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupili Mješoviti zbor Libertas, Katedralni madrigalisti i Katedralni zbor, Dubrovački komorni zbor, klapa Atlant te sopranistice Laura Hladilo i Paulina Đapo, a dirigentskom palicom upravljali su Maja Marušić, Frano Krasovac i Viktor Lenert.

‘Narodi nam se kralj nebeski’, ‘Veselje ti navješćujem’, ‘U se vrijeme godišta’, ‘Veseli se Majko Božja’, ‘Radujte se narodi’, zatim ‘Ave Maria’, ‘Malom Isusu’, ‘Tiha noć’ samo su neke od mnogobrojnih skladbi koje su se večeras našle na repertoaru dubrovačkih simfoničara i gostiju.

Dio ugođaja vam donosimo u našoj foto i video galeriji.

Pročitajte još

Veliki pljesak za DSO i ‘prvu trubu svijeta’ Håkana Hardenbergera

Dulist

DUM MARIN I DUBROVČANI Držić je nešto što nas sve zajedno veže

Dulist.hr

U SPOMEN NA KAZALIŠNOG VELIKANA Parove predstave prekretnica su u povijesti teatra Igara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija