Grad

FOTO / VIDEO Tko je sve bio na večeri od Kandelore?

FOTO / VIDEO Tko je sve bio na večeri od Kandelore?

Visoki uzvanici, gospodarstvenici i brojni poznati iz društvenog i javnog života nazočili su Večeri od Kandelore koja se održala u petak u tvrđavi Revelin.

Od poznatih su osoba među ostalim tako bili Krešimir Macan, savjetnik premijera Andreja Plenkovića, državna tajnica Nikolina Klaić…

Gradonačelnik Mato Franković pozdravio je sve prisutne na samom početku, ali i one koje nisu mogli nazočiti bogatoj i raskošnoj večeri. Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nažalost nije mogao sletiti u Dubrovnik zbog vremenskih neprilika te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Posebne je pozdrave uputio Franković splitskom gradonačelniku Andru Krstuloviću Opari.

-Želja nam je da u zajedništvu i uz tradicionalna jela ugodno provedemo blagdansku večer. Dopustite mi da povodom Dana Grada Dubrovnik izrazim nadu kako ćemo zajedno stvarati gradi po mjeri, pomagati potrebitima i osigurati uvjete kako bi svaki građanin mogao ostvariti sve svoje potencijale. Veliki su kapitalni i infrastrukturni projekti u kojima ćemo uključiti svu snagu za rješavanje. Trebamo svaku sugestiju, ali i prstohvat nebeske pomoći. Sveti Vlaho nas stoljećima prati i štiti, i naš grad. Zato uz pozdrav živio Sveti Vlaho čestitam svima vama Festu i Dan Grada Dubrovnika – rekao je Franković nakon kojega je biskup dubrovački mons. Mate Uzinić izmolio blagoslov.

Od šporkih makarula do poznate nam stonske torte, jela su to koja su se našla na stolovima svih uzvanika koji su cijelu večer uživali u divnim zvucima i pjesmama Klape Iskon.

U našoj fotogaleriji pogledajte tko je sve nazočio ovoj tradicionalnoj večeri.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist