Aktualno

FOTO/VIDEO SVE SE TRESE OD PIKAMERA Unatoč zabrani, radovi na Montovjerni ne prestaju

FOTO/VIDEO SVE SE TRESE OD PIKAMERA Unatoč zabrani, radovi na Montovjerni ne prestaju

​Na gradilištu na Montovjerni na kojem bi trebala ​​niknuti nova stambena zgrada, unatoč zabrani građevinskih radova koja je nastupila u petak 15. lipnja, ove subote se i dalje izvode radovi.

Stanari Ulice od Montovjerne, susjedi okolnog gradilišta u više su navrata prijavili​ radove policiji i komunalnom redarstvu ali bez uspjeha. Teška mehanizacija počinje s radom u 7 ujutro sve do 21.30.​

– Policija nas upućuje na Inspektorat rada, a tamo se nitko ne javlja na telefon. Komunalni redari su dva puta bili na terenu, u petak i opet danas, no samo su – napisali kazne. Mladen Vlahušić, brat bivšeg gradonačelnika Andra ne izlazi iz pikamera. Njima očito tih par tisuća kuna kazne ništa ne znače, plate ih i nastavljaju dalje s radovima. Očito je kako se ovome neće, ne može i ne želi stati na kraj – pričaju ogorčeni stanari koji su se nadležnim službama prvi put žalili u petak kada je na snagu odluke o zabrani radova. Vjerovali su kako će radovi koji traju više od mjesec dana napokon utihnuti, no nije se ništa promijenilo, gradska odluka kao da ne postoji.

– Na Montovjerni se ne može živjeti. Temelji kuća nam se tresu od siline radova na iskopu. Većina nas ima apartmane ​i gosti nam se stalno žale, odlaze jer ne žele platiti smještaj na gradilištu – pričaju nam ogorčeni susjedi.

Foto/Video: Čitatelji

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist