Kultura

FOTO/VIDEO Rotaryjev koncert ‘Ususret Božiću’

‘Ususret Božiću’ naziv je koncerta koji se u četvrtak navečer održao u Katedrali. Riječ je o tradicionalnom božićnom koncertu kojega Rotary club Dubrovnik organizira u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Gradom Dubrovnikom.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnao je ugledni američki dirigent Marc Tardue, a kao solistice nastupile su mlada sopranistica Sara Žuvela i nagrađivana jazz pjevačica i skladateljica Maja Grgić. Solistice su s Orkestrom izvele prigodna djela poput ‘Ave Maria’ F. Schuberta, ‘O Divine Redeemer’ Ch. Gounoda, ‘Hallelujah’ L. Cohena, zatim tradicionalne kao što su ‘Padaj s neba roso sveta’, ‘Kyrie Eleison’, a glazbeni događaj uveličala je i Klapa Kaše djelima ‘Galiotova pesan’ i ‘O jabuko zeleniko’.
Cjelokupni prihod s koncerta iskoristit će se za kupnju sadnica masline u svrhu sanacije i revitalizacije opožarenih i neobrađenih površina Općine Orebić.

Pročitajte još

70. DLJI Interaktivne zvučne instalacije Gagića i Hiršla

Dulist

BEZ KUSTOSA, PREDGOVORA Izložba Lene Kramarić koja je skoro ostala i bez naziva

Dulist.hr

Ljekarništvo Male braće upisano u Registar kulturnih dobara Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija