Aktualno

FOTO/VIDEO Proslava Velikog četvrtka uz simbolično pranje nogu u dubrovačkoj katedrali

Povodom proslave Velikog četvrtka na Svetoj misi Večere Gospodnje u dubrovačkoj katedralidubrovački biskup mons. Mate Uzinić u obredu pranja nogu, po primjeru Isusovog pranja nogu apostolima, ove godine oprao je noge petnaesteročlanoj obitelji Marijane i Tomislava Franušića koji imaju 13 djece, od kojih najmlađe je staro sedam mjeseci. Najstarija kćer Andrea u benediktinskom je samostanu u mjestu Sant’ Angelo in Pontano u Italiji.

Podsjetimo, papa Franjo već nekoliko godina obredom pranja nogu na Veliki četvrtak skreće pozornost kršćana kao i cijele javnosti na milosrdnu Božju ljubav koja obuhvaća sve ljude uključujući i one na marginama društva. Svojim činom otvorio je mogućnost Crkvi diljem svijeta da taj obred proširi i na druge sudionike što se već događa u nekim biskupijama i župama diljem svijeta, a ovim činom tome se pridružuje i Dubrovačka biskupija, koja ovim ove godine u centar želi staviti obiteljsku zajednicu.

Pročitajte još

LUČKA UPRAVA O KORONAVIRUSU ‘Pratimo situaciju ususret prvom kruzeru’

Andrea Falkoni Račić

IZ HGK PORUČUJU: ‘Gospodarstvenici moraju biti oprezni, ali mjesta panici nema’

Dulist

ZRAČNA LUKA DUBROVNIK ‘Nije došlo do otkazivanja letova, ali bilježimo pad prometa putnika’

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija