Kultura

FOTO/VIDEO Opera Gala: Dubrovnik slavi baštinu

FOTO/VIDEO Opera Gala: Dubrovnik slavi baštinu

Svečani koncert povodom proslave 40. godišnjice zaštite UNESCO-a nad spomeničkom jezgrom Dubrovnika i 10. obljetnice uvrštenja Feste svetoga Vlaha na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva održan je u petak navečer u hotelu Rixos Libertas.

Koncert je održan u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra kojim je dirigirao Ivan Josip Skender, a uz istaknute soliste Mariju Kuhar Šošu, Dubravku Šeparović Mušović, Domagoja Dorotića i Ljubomira Puškarića.

Program koncerta činile su najljepše arije iz Verdijevih opera Trubadur, Don Carlo i Rigoletto, iz opere Lakme Léa Delibesa te arije iz opere Nikola Šubić Zrinski Ivana pl. Zajca i Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca. Program su oplemenile i kompozicije Borisa Papandopula, Blagoja Berse te Luke Sorkočevića.

Koncert u povodu proslave 40. godišnjice od kada je čitavi povijesni kompleks spomeničke jezgre Dubrovnika ušao pod zaštitu UNESCO-a, odnosno postao dijelom Svjetske kulture baštine, organizirale su Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i uz potporu hotela Rixos Libertas.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist