DuList IN

FOTO/VIDEO Običaji i folklor zavladali Gromačom

FOTO/VIDEO Običaji i folklor zavladali Gromačom

Deset kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i BiH predstavilo se ove nedjelje na jubilarnom, desetom izdanju Međunarodne folklorne manifestacije u organizaciji udruge ‘Dubrovački primorski svatovi’.

Brojni posjetitelji tako su na Gromači uživali u nastupima mladih i starih folkoraša koji našu tradiciju i baštinu čuvaju od zaborava.Na manifestaciji su sudjelovali Dubrovački trombunjeri, Limena glazba Zaton, FA ‘LINĐO’ iz Dubrovnika, KUD Sv. Ilija – Kljaci iz Drniša, KUD Zvona Zagore Mirlović iz Šibenika, KUD Sv. Juraj s Osojnika, HKUD fra. Petar Bakula iz Posušja, KUD ‘Stjepan Radić’ iz Pridvorja, HKUD Čapljina iz Čapljine i domaćini udruga ‘Dubrovački primorski svatovi’.

Tradicionalna manifestacija ‘Uskrs u Primorju’ za cilj ima oživljavanje dubrovačkih Gornjih sela, očuvanje lokalnog identiteta, tradicije i običaja, kao i obogaćivanje turističke ponude Grada Dubrovnika. Ovo ruralno područje je svega par kilometara udaljeno od središta grada i ima snažan agroturistički potencijal. Prilika je to za prezentaciju raznolikosti i kulturne baštine, kroz zabavu, gastronomiju i aktivan boravak u prirodi.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist