Sport

FOTO/VIDEO NOĆ HRVATSKOG VATERPOLA Bušlje i Lončar podijelili titulu najboljeg

FOTO/VIDEO NOĆ HRVATSKOG VATERPOLA Bušlje i Lončar podijelili titulu najboljeg

Tradicionalna noć vaterpola privukla je u petak sportsku kremu u naš Grad. U svečarskom ambijentu hotela Lacroma dodijeljena su priznanja najzaslužnijima te proglašen najbolji vaterpolist, odnosno vaterpolistica godine. Prema glasovima stručnog žirija titulu su u muškoj kategoriji podijelili igrač Olympiacosa Dubrovčanin Andro Bušlje i Jugov Luka Lončar.

Bušlju i Lončara koji su osvojili jednak broj bodova (37) pratio je Loren Fatović na drugom mjestu (25), Marko Bijač trećem (22), Xavi Garcia i Josip Pavić na četvrtom (18) i Maro Joković s 10 bodova na petom. Sastavljena je i najbolja momčad tzv. veličanstvena sedmorka u čijim redovima su se uz olympijakosovog braniča i jugovog centra našli Marko Bijač, Xavi Garcia, Maro Joković, Loren Fatović i Paolo Obradović.

Prema 31. anketi Večernjeg lista najboljom ponovno je imenovana vaterpolistica Petra Bukić, igračica Mladosti i hrvatska reprezentativka, a
posebno priznanje HVS-a otišlo je u ruke predsjednika Jug Co Tomislava Dumančića. Gromoglasnim pljeskom pozdravljene su Barakude predvođene izbornikom Ivicom Tucakom koje su se ove godine kući iz Barcelone vratile s broncom i osvojile zlato na prvom natjecanju LEN Europa kupa.

Svečanosti su se odazvali i visoki uzvanici iz društvenog i političkog života – župan Nikola Dobroslavić, ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, Darko Vučić u ime državne tajnice za sport Janice Kostelić i dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji su čestitali sportašima na njihovim uspjesima, poželjevši im sreću u izazovima pred njima. Franković je ovom prilikom najavio otvaranje vaterpolskog muzeja te obnovu gruškog bazena.

Prisutnima se također obratio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Željan Konsuo, član vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, dopredsjednik HVS-a i dopredsjednik Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje čiji govore možete poslušati u videima dolje.

 

 

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist