Kultura

FOTO/VIDEO Linđova premijera nove koreografije na Revelinu

FOTO/VIDEO Linđova premijera nove koreografije na Revelinu

Bez Linđovih se nastupa Igre ne mogu zamisliti, a ovogodišnja sezona otvorena je u utorak navečer na taraci tvrđave Revelin.

Za ovogodišnje festivalske nastupe, Linđo je pripremio novu koreografiju koja je večeras premijerno izvedena. Podravske svate u koreografiji umjetničkog voditelja Lada dr. Ivana Ivančana, Linđo je u sklopu EU projekta Lazareti – kreativna četvrt počeo pripremati još u travnju. Ta točka plesom, pjesmom, svirkom i nošnjom prikazuje tri skice iz podravskog svatovskog običaja: mladoj pletu vijenac, ona se oprašta od roditeljskog doma, a zatim svatovi polaze na vodu. U kući mladoženje završava svatovsko veselje. Dolaze maškare, pleše se s maramicama, razvijačima za tijesto. S Linđovim orkestrom radi autor glazbe i aranžer Marijan Makar.

Uz ovu premijernu koreografiju, na programu su i brojne druge festivalskoj publici omiljene glazbene i plesne točke poput neizostavne poskočice Linđo po kojoj je ansambl i dobio ime, zatim Bunjevački plesovi, Vrličko kolo i druge.

Linđo će imati još tri nastupa na 69. Igrama, i to 4., 13. i 20. kolovoza kada će se opet iznova okupiti veliki broj kako gostiju, tako i Dubrovčana koji iz godine u godinu s velikim žarom prate Linđove nastupe.

 

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist