DuList IN

FOTO/VIDEO Latinska Amerika kroz glazbu i okuse uz chefa Ricarda!

FOTO/VIDEO Latinska Amerika kroz glazbu i okuse uz chefa Ricarda!

Domaćin i chef Ricardo Luque u petak je u restoran Kantenari kroz glazbu i okuse ‘Venezuelanske večere’ unio dašak Latinske Amerike.

Luque je svojim jelima dočarao kako u venezuelanskoj kuhinji nema nespojivog i zabranjenog. Na večeri je istaknuo kako su venezuelanska jela spoj brojnih kultura i utjecaja koja ne poznaju granice mašte.

-Niti jedno venezuelansko jelo nije 100 posto venezuelansko – rekao je Luque koji dok pravi hranu, zapleše i zapjeva.

A večer također nije mogla proći bez pjesme i plesa. Za dobre latinske zvuke bila je zadužena grupa Cubismo, dok su svojim plesnim koracima brojne razveselili i ugrijali Salserosi iz ‘Ritmo de Salsa Dubrovnik.’

Inače, Ricardo Luque sa svojom je arepom odnio pobjedu u prvoj emisiji Masterchefa 2006. godine. Upravo su male arepe sa sirom bile prvo jelo koje su posjetitelji mogli kušati na Venezuelanskoj večeri. Uslijedila je juha s Anda, zatim nacionalno jelo ‘Asado Negro’ čiji je glavni sastojak goveđi but te na samom kraju desert ‘Dulce de Nãme con Sarrapia’, u prijevodu – slatko od jama.

Arape također možete probati na Pilama u njegovoj kućici tijekom festivala Good Food. A Ricarda veže zanimljiva priča upravo uz naš grad.

-Došao sam na ljeto u Dubrovnik, trebao sam ostati 45 dana. No na kraju sam ostao u Hrvatskoj – 28 godina – ističe Luque.

Iako je široj publici poznat po svojoj pjevačkoj karijeri, Ricardo je fagotist Zagrebačke filharmonije, a pjevanje je još jedan način kojim predstavlja bogatu kulturu i umjetnost svoje domovine.

Venezuelanska večera održala se u sklopu Festivala ‘Good Food’.

 

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović