Natrag
23.3.2019 09:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/VIDEO Dubrovački simfoničari i gosti oduševili izvedbama božićnih evergreena

22.12.2018 @ 22:03 Zvonimir Pandža Kultura
17;17

Podijelite:

Dupkom ispunjena dvorana hotela Valamar Lacroma ove subote uživala je u pravoj glazbenoj čaroliji za koju se i ovog puta pred Božić pobrinuo Dubrovački simfonijski orkestar s gostima, a pod ravnanjem američkog maestra Marca Tarduea.

Uvodna riječ pripala je povjesničarki umjetnosti Maji Nodari i kazališnom glumcu Franu Perišinu koji su se osvrnuli na značaj i veličinu Božića. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Mato Franković poželjevši im sretne blagdane.

– Nadam se kako će Dubrovački božićni koncert postati tradicionalno okupljanje ljubitelja lijepe glazbe. Iako, su njegove skladbe večeras s nama, nešto fali. S nama nije maestro Đelo Jusić koji je trenutno zbog zdravstvenih problema na liječenju u OB Dubrovnik pa bih vas molio da mu jednim pljeskom uputimo podršku – kazao je Franković.

Mnogobrojna publika njihala se i pjevala popularne stihove prigodne za ovo božićno doba. Čuti su se mogle tako pjesme našeg kraja u izvedbi Klape Kaše, Klape FA Linđo, vodećeg hrvatskog tenora Domagoja Dorotića te sopranistica Martine Zadro i mlade Korčulanke Sare Žuvele.

Božićne evergreene poput Merry Christmas everyone, Cohenove Aleluja, Santa Baby i White Christmas otpjevali su Doris Kosović, Maja Gugić i Vedran Ljubenko dok je Little drummer boya odsvirao limeni sekstet OGŠ Metković.

Kako je bilo na najljepšem dubrovačkom božićnom koncertu pogledajte u našoj foto i video galeriji.

 

Komentari

O autoru: Zvonimir Pandža


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana