DuList IN

FOTO / VIDEO / DRUŽENJE GRUPE ‘DUBROVNIK NEKAD’ ‘Pokrili smo svaki pedalj grada i okolice!

FOTO / VIDEO / DRUŽENJE GRUPE 'DUBROVNIK NEKAD' 'Pokrili smo svaki pedalj grada i okolice!

Društvene mreže i Internet ne razdvajaju, već itekako spajaju ljude – dokazala je to ovog četvrtka Facebook grupa ‘Dubrovnik nekad’, čiji su se članovi okupili u konobi ‘Linđo’ na Babinom kuku kako bi se družili, nasmijali, zabalali, razmijenili koju riječ i dobro se zabavili.

Više od stotinu članova u ugodnoj je atmosferi ćakulalo, nešto i prigrizlo ali i uživalo u izvrsnoj glazbi koja je, kao i grupa sama, vratila na kratko duh minulih vremena. Za to su bili zaslužni Buco& Srđan te Vukan & Srđan, ali i poneki članovi grupe, te se uz njihov ritam i veselje nije bilo teško podić i zaplesat!

historical images022
U pauzama od plesa i večere, članovi su razmijenili one male, svakodnevne teme, ali i priče iz grupe same, koja u svakom pogledu zadivljuje.

– Grupa Dubrovnik nekad je jako uspješna; imamo postavljenih, s ovom večeri, 21 tisuću slika, kartolina, fotografija… Stalnih članova ima 1300 a našoj grupi zapravo ne treba masovnost,već ovo što gradimo. Ljeti nas je sada malo manje aktivnih, manje radimo, iako svaki dan imamo 300 do 400 ‘lajkova’ i komentara. Zimi nam se pojača promet – našalio se Ivo Batričević, uz Ljuba Milinkovića administrator grupe.

historical images014
– Što se tiče Dubrovnika i okolice, od Pelješca, Mljeta, pa ovamo do Molunta, jednostavno – imamo sve. Pokrili smo svaki pedalj Dubrovnika,svaki pedalj grada i okolice po godinama. Možemo sliku napravljenu prije sto godina danas ovjekovječiti iz više kutova. Jednostavno, nema toga što nemamo u grupi – kazao je, dodavši kako kako nije povjesničar, već kolekcionar koji se bavi skupljanjem razglednica, a mnogi će se sjetiti upravo njegovog angažmana oko slika, razglednica i fotografija brodova, osobito razglednica cruisera, koje je godinama s ljubavlju pohranjivao u svoju arhivu koja sada broji 6 tisuća, a naglasio je i kako godinama surađuje s Nevenom Jerkovićem, Lukšom Lucijanovićem i ostalim Dubrovčanima koji dijele ovakvu ljubav i strast.

historical images020
Postoji, saznali smo večeras, veliki broj jako vrijednih slika,koje nisu vidjele svjetlost dana dok ih članovi grupe’Dubrovnik nekad’ nisu odlučili postaviti prvi put upravo u ovu grupu, sazdavši posvemu neuobičajen digitalni arhiv koji evocira sjećanja na naš prelijepi grad prije više od 25 godina.

historical images023
Naravno, vrijedi dodati i to kako je’Dubrovnik nekad’ iznimno vrijedna i važna grupa, mjesto učenja i razmijene povijesnih činjenica, no prije svega – mjesto druženja, u kojem, kako nam je rekao gospar Ivo, nema mjesta politici, već samo dobrom duhu i očuvanju nekih lijepih, minulih vremena. Svaka im čast na tome!

Mia Njavro & Zvonimir Pandža

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist