Sport

FOTO/VIDEO DERBI ZA KRAJ 2018. Square osvojio bod, mališane razveselio Djed Božićnjak

FOTO/VIDEO DERBI ZA KRAJ 2018. Square osvojio bod, mališane razveselio Djed Božićnjak

U posljednjoj utakmici jesenskog dijela 1. HMNL u Gospinom polju došlo je do podjele bodova, Square – Crnica 3-3 (2-1).

Već u uvodnim minutama vidjelo se kako su i jedni i drugi raspoloženi za pravu malonogometnu predstavu u Dubrovniku. Zasluženi aplauz u 6. minuti dobio je Stjepan Rezo za atraktivni volej, no lopta je prošla pokraj gola. Gosti su prijetili preko Protege i Škugora (2. minuta), a stopostotnu priliku propustio je na otvaranju i Saša Subotić.

Sredinom prvog poluvremena Rezo je iskoristio pogrešku Perića i ostao oči u oči s Miškovićem, no nije bio precizan. Brazilac Pele isticao se kvalitetom protiv Crnice, ne samo prodorima i udarcima na gol već i asistencijama suigračima. Tako je u desetoj minuti idealno pronašao Reza, no ponovno u prvom planu vratar Mišković.

U prvom poluvremenu golmani – najbolji u svojim momčadima. Turuk je zaustavio pokušaje Vukičevića i Protege, no baš ništa nije mogao u 17. minuti kada je nakon izrađene akcije Vukičević na drugoj vratnici donio početnu prednost svojoj momčadi (0-1).

S pravom su gledatelji bili na nogama, prvo nakon pogotka Pelea za 1-1, a potom i prave maestorije Harona Džankovića koji je u solo prodorom lijevom stranom prevario cijelu gostujuću obranu i poslao loptu u suprotni kut gola Crnice (2-1).

U nastavku nove neugodnosti pred Miškovićem, a najizrazitija je bila u 23. minuti, no Đuraš šutira preko gola. Stigla je kazna za propušteno vrlo brzo, Vukičević je pogodio baš kada se očekivao pogodak – na drugoj strani. U istoj minuti Josip Vukičević je mogao i do trećeg pogotka, ali Turuk potvrđuje odličnu večer.

Square ponovno vodi sredinom nastavka, sve je napravio Pele i s desne strane u sredini pronašao Mara Đuraša (2-2). U 31. minuti Haron Džanković zarađuje izravni crveni karton. Odluka je to Ivana Mujana nakon nespornog prekršaja, ali po kriteriju na posljednjim utakmicama Squarea i više nego dovoljna kazna – žuti karton.

Gostima se isplatio potez s igračem golmanom jer je Josip Vukičević poentirao po treći put na utakmici 3-3. Pokušao je potom i stručni stožer Squarea s igračem viška, međutim nisu iskoristili ponuđene prilike te je rezultat ostao 3-3.

Prvi dio sezone tako zaključili su s 20 osvojenih bodova (šest pobjeda, dva remija i tri poraza) što je na polusezoni dovoljno za treće mjesto u poretku.

Za Square su u posljednjoj utakmici u 2018. godini igrali Primić, Turuk, Pele, Džanković, Rezo, Kuraja, Zarač, Darrer, Konsuo, Nebergoj, Gašpar i Đuraš.

Izvor: MNK Square

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist