Kultura

FOTO/VIDEO Čarobni zvuk gitare Maka Grgića na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik

FOTO/VIDEO Čarobni zvuk gitare Maka Grgića na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik

Na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik ovog petka nastupio je ‘maštoviti, nadareni i ekspresivni’, kako ga je nazvao New York Times, gitarist, mladi Mak Grgić.

Washington pak Post nazvat će ga ‘gitaristom na kojeg treba obratiti pažnju’, a večeras je Grgić nastupio uz Dubrovački simfornijski orkestar kojim je ravnao austrijski dirigent Christoph Campestrini, glazbeni direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto koji ravna koncertima diljem svijeta i trenutno obnaša funkciju glavnog dirigenta Bečke dvorske kapele.

Mak Grgić rođen je u Ljubljani, studirao gitaru u Zagrebu kod Ante Čaglja na Glazbenom učilištu ,,Elly Bašić”, a diplomirao je u klasi Alvara Pierrija na Sveučilištu za glazbu i izvođačke umjetnosti u Beču. Nedavno je završio doktorski studi na Sveučilištu Južne Kalifornije ,,Thornton School of Music” kao student Williema Kanengisera i Skotta Tennanta iz Los Angeles gitarskog kvarteta. Trenutno radi na Univerzitetu ,,Mount St. Mary” u Los Angelesu, a ujedno je umjetnički direktor interdisciplinarnog umjetničkog festivala − M.A.R.S. i Zagreb Guitar Festivala.

Dubrovačka publika gitarista je čula u Koncertu za gitaru i orkestar Đela Jusića, dok je u drugom dijelu koncerta orkestar izveo Simfoniju br. 3 u D duru „Poljsku“ P.I. Čajkovskog.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist