Sport

FOTO/VIDEO 40 GODINA ‘PITURA’ Klub sa srcem i dušom, ali i najboljim navijačima!

FOTO/VIDEO 40 GODINA 'PITURA' Klub sa srcem i dušom, ali i najboljim navijačima!

Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor proslavio je 40. obljetnicu osnutka svečanom skupštinom u srijedu navečer u Kazalištu Marina Držića.

-Te 1978. godine u Dubrovniku se organizirala skupina entuzijasta i zaljubljenika u stolni tenis, a od tada klub je proizveo velik broj igračica i igrača. Osnovan je klub, a ping pong loptica se zakotrljala, evo sve do 2018. godine. Na povijest kluba gledam u tri dijela. Od osnutka do Domovinskog rata djelovali smo u skromnim uvjetima, pa od 1991. do 2000. godine te od 2000. godine do danas, što je vrijeme procvata kluba – izjavio je tom prilikom predsjednik kluba Marinko Matulović.

Naravno, kao najuspješniju je istaknuo prošlu sezonu, 2017./2018., u kojoj su ‘Pituri’ prvi put postali prvaci Hrvatske, ali i dohvatili duplu krunu osvajanjem hrvatskog Kupa. Na međunarodnom planu također je zabilježen povijesni uspjeh, plasmanom u četvrtfinale Europskog kupa.

-Bitno je da priča o stolnom tenisu nije stala na skupini entuzijasta. Sad imamo veliku obitelj diljem županije. Proširili smo bazu s puno mladosti, od najmlađih uzrasta do veterana, u zajedništvu. To je najveći uspjeh – rekao je počasni doživotni predsjednik STK LIbertas Marinkolora Josip Martinović.

-Ovom se proslavom obilježava 40 godina lijepe priče o stolnom tenisu na jugu Hrvatske. Kao mlad nisam čuo da se stolni tenis igra u Dubrovniku, a danas sam ponosan da je Dubrovnik poznat po tom sportu. Zato ga je savez i izabrao za centar razvoja juga Hrvatske. Čestitam, posebno na sjajnim rezultatima proteklih godina – riječi su direktora Hrvatskog stolnoteniskog saveza Renata Čengića, koji je uručio STK Libertas Marinkoloru priznanja povodom 40. obljetnice osnutka kluba, a Marinku Matuloviću kao najuspješnijem stolnoteniskom djelatniku.

‘Klub sa srcem i dušom, ali i najboljim navijačima’ – rečenica je koja se u večeri svečanosti često mogla čuti, a spomenimo i jedan komentar iz publike: ‘Da je Agrokor imao ovakvu upravu ne bi nikad propao!’

Na svečanosti su govorili i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević, predsjednik STK Lučica iz Vela Luke Boris Dragojević te stolnotenisač Miho Simović. Zaslužnim članovima, sponzorima i ustanovama na svečanosti su podijeljena priznanja, premijerno je prikazan film o povijesti kluba, a svečanost su uveličale klape Kaše i Skontradura.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist