DuList IN

FOTO / VIDEO / 15 GODINA LJUBAVI Završila jubilarna Ljetna škola filma Šipan

FOTO / VIDEO / 15 GODINA LJUBAVI Završila jubilarna Ljetna škola filma Šipan

Kako smo to već i navikli, pred prepunim gledalištem u otvorenom kinu u Šipanskoj luci završila je još jedna, ovaj put petnaesta jubilarna, Ljetna Škola filma Šipan.

Ceremoniju svečanog zatvaranja uz predstavnike medija uveličali su i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Šipanske luke Zvonimir Koporčić, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić te Maja Zrnčić iz Ministarstva kulture RH.

Proteklih deset dana Šipan je ponovo bio mala filmska oaza, pa su tako svi mještani uživali u filmskim poslasticama i popratnim programima u otvorenom kinu. Istovremeno, tijekom čitavog dana mali filmaši – polaznici filmskih radionica kreativno su radili u radionicama Ljetne škole. Na samom zatvaranju vidjeli smo uradke svih radionica, a ovo godine bile su to radionica animiranog filma pod vodstvom Iris Lobaš Kukavičić i Nikole Kapidžića koja se predstavila prva. U zanimljivoj priči ‘Tajna čarobnog Šipana’ s bajkovitim preokretom kako to već biva u svijetu animiranog filma uveli su nas u svijet čarolije i ostavili u nedoumici da odgovor što se tamo događa čekamo do sljedećeg ljeta. Nakom mladih animatora na red su pod vodstvom svog ovogodišnjeg voditelja Deana Zulicha došli i mladi fotografi koji su se predstavila s slideshowom svojih fotografija ali i sa kratkim video blogom koji nam je pokazao njihov kreativni rad i zanimljive lokacije snimanja. Ovogodišnja petnaesta jubilarna LJŠFŠ imala je polaznike i u dvije radionice igranog filma.

Prvo su nam se skupa sa svojim voditeljima Jurom Trojom i Noom Nikolićem predstavili oni nešto mlađi i to kratkim igranim filmom ‘Mačak u vreći’ koji na vrlo duhovit način donosi priču o djevojčici napornoj svima ali i djevojčici bez koje se jednostavno ne može. Na kraju svoj rad prikazali su i oni nešto malo stariji polaznici radionice igranog filma 1 koju su vodili Zoran Ćatić i Mirza Ajnadžić. Njihov igrani film ‘Nećete vjerovati što se dogodilo’ priča je o kupidonima iz Njemačke koji su greškom GPS-a i moderne tehnologije zalutali na Šipan gdje su na smiješan i šarolik način proširili ljubav na sve strane.

Upravo ta ljubav koja se širi između šipanske dječice i djece gostiju koji polaze radionice te njihovih voditelja proširena na publiku otvorenog kina i zapravo na cijeli otok prem riječima organizatora Mira Bronzića i Nilsa Neuberta tajna je uspjeha i opstanke Ljetne Škole filma Šipan. Pa neka se ta ljubav širi i dalje kroz preglede filmova Ljetne škole filma Šipan na njihovim web platformamam kao i na gostovanjima a nadamo se i uspjesima na filmskim festivalima sve do novog ljeta i nove Ljetne škole filma Šipan.

Na stranicama Ljetne škole filma Šipan uživajte u mnogobrojnim galerijama, a na službenom YouTube kanalu i u – dječjim uradcima!

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist