DuList IN

FOTO Velika riva Doli prvi finalist Jadranskih igara!

FOTO Velika riva Doli prvi finalist Jadranskih igara!

Jadranske igre dobile su prve finaliste – ekipa Velika riva Doli u utorak 11. kolovoza na bazenu KPK u Korčuli pobjedila je u polufinalu te postala prvi poznati finalisti Jadranskih igara u Novalji koje su na rasporedu 21. kolovoza.

Natjecanje je održano u organizaciji Grada Korčule i agencije Adria events, a nastupilo je ukupno pet ekipa.

Plina istočna (Ploče), Velika riva Doli (Dubrovačko primorje), Preko Bare (Župa dubrovačka), Oreb sailing (Korčula) i Laki pingvini (Korčula) snage su odmjerili u igrama streličari, leteći vaterpolo, utrka bačvi, mošarka, pršut i potezanje konopa. Borba za kartu koja vodi u Novalju od samog se početka vodila između dvije jake ekipe – Pline istočne iz Ploča i Velike rive Doli, a rezultat je bio neizvjestan sve do mošarke u kojoj je ekipa iz Ploča sama sebi presudila, a pogreška ih je u konačnici koštala prvog mjesta.

U igri pršut Plina istočna smanjila je bodovnu prednost, no nedovoljno za pobjedu, potvrda prvog mjesta ekipe Velika riva Doli došla je već u prvom polufinalu potezanja konopa kada su potegli ekipu Oreb sailing te osigurali minimalnu prednost za pobjedu, prvo mjesto i put u Novalju. Minimalna, no opet dovoljno velika prednost za veliku sreću i veselje ekipe i navijača te predivnu bakljadu s kojom je završio čitav događaj.

– Osjećaj nakon pobjede je fenomenalan! Nadali se jesmo da ćemo proći, no znali smo da imamo velikog konkurenta u ekipi Ploča. No eto, sreća, splet okolnosti i uspjeli smo ući u finale te smo presretni zbog toga! Nadamo se da ćemo se opet zabaviti u Novalji i da će nas navijači podržati u velikom broju! – rekao je nakon igara kapetan ekipe Velika riva Doli, Antonio Lončarica.

– Zadovoljni smo kako smo odradili leteći vaterpolo, čak smo oborili i svoj osobni rekord danas! Što se finala tiče, znamo da nas čeka jaka konkurencija. Mladi smo još, ali sve smo bolji i bolji i dat ćemo sve od sebe tamo da popravimo rezultat od prošle godine.’ – nadodao je Antonio.

Plina istočna natjecanje u Korčuli završila je kao drugoplasirana s ukupno 38 bodova, dok su treće mjesto osvojili domaćini, ekipa Laki pingvini s ukupno 32 boda. Laki pingvini redovni su sudionici Jadranskih igara, a ove godine u njihovim se redovima natjecao i Mario Todorović, olimpijac i hrvatski reprezentativac u plivanju leptir stilom.
Nakon Korčule, karavana ide dalje, a iduća lokacija je Baška Voda gdje su na rasporedu jedne od posljednjih ovogodišnjih kvalifikacija. Natjecanje će se održati 12. kolovoza, a početak je zakazan za 20:00 sati.

Ines Brežnjak / Jadranske igre

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist