Natrag
23.3.2019 00:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/VELIK ODAZIV Održana peticija za legalizaciju konoplje u medicinske svrhe

21.4.2018 @ 16:17 Dulist Aktualno
12;12

Podijelite:

Udruga oboljelih od multiple skleroze organizirala je u subotu peticiju za legalizaciju konoplje u medicinske svrhe.

Pod velikim suncobranom ‘ukrašenim’ raznim natpisima poput ‘To je samo biljka’ i ‘Isključivo u medicinske svrhe’ Dubrovčani su imali priliku svojim potpisom podržati oboljele od ove neizlječive bolesti te tim putem olakšati im njihovu borbu i pokazati kako nisu sami u tome.

Prve potpisne liste već su u prvih desetak minuta bile su popunjene te se posezalo za novim što dokazuje velik odaziv građana.

– Htjela bih reći da mi je jako drago da su se neke stvari promijenile u ovome gradu. Svi koji su danas došli hvala im! Tko ne uspije danas doći moći će se peticija potpisati u našem uredu. Mi smo treći grad u Hrvatskoj koji je krenuo s ovime, nakon Rijeke i Zagreba. Ponosna sam – izjavila je Danica Arar, predsjednica Udruge multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije te napomenula kako je ovo potpisivanje peticije za korištenje konoplje pod nadzorom doktora i policije.

– Mislim da je jako važno podržati naše oboljele jer je uporaba konoplje vrlo važna u liječenju, odnosno smanjenju simptoma koje bolesnici imaju. To nije lijek koji će izliječiti bolesnika, ali će pomoći pogotovo kod oboljelih koji već imaju izražene bolove – izjavila je neurologinja Mira Ivanković.

LM

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana