Aktualno

FOTO/VELIK ODAZIV Održana peticija za legalizaciju konoplje u medicinske svrhe

Udruga oboljelih od multiple skleroze organizirala je u subotu peticiju za legalizaciju konoplje u medicinske svrhe.

Pod velikim suncobranom ‘ukrašenim’ raznim natpisima poput ‘To je samo biljka’ i ‘Isključivo u medicinske svrhe’ Dubrovčani su imali priliku svojim potpisom podržati oboljele od ove neizlječive bolesti te tim putem olakšati im njihovu borbu i pokazati kako nisu sami u tome.

Prve potpisne liste već su u prvih desetak minuta bile su popunjene te se posezalo za novim što dokazuje velik odaziv građana.

– Htjela bih reći da mi je jako drago da su se neke stvari promijenile u ovome gradu. Svi koji su danas došli hvala im! Tko ne uspije danas doći moći će se peticija potpisati u našem uredu. Mi smo treći grad u Hrvatskoj koji je krenuo s ovime, nakon Rijeke i Zagreba. Ponosna sam – izjavila je Danica Arar, predsjednica Udruge multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije te napomenula kako je ovo potpisivanje peticije za korištenje konoplje pod nadzorom doktora i policije.

– Mislim da je jako važno podržati naše oboljele jer je uporaba konoplje vrlo važna u liječenju, odnosno smanjenju simptoma koje bolesnici imaju. To nije lijek koji će izliječiti bolesnika, ali će pomoći pogotovo kod oboljelih koji već imaju izražene bolove – izjavila je neurologinja Mira Ivanković.

LM

Pročitajte još

TREBA LI I DUBROVNIK OVAKO? I belgijski gradić Brugge odlučio stati na kraj turističkoj gužvi

Dulist

UGOSTITELJI VLADI ‘Pred kolapsom smo, hitno morate odobriti kvotu za dodatnih 5000 radnika’

Dulist

JESMO LI SPREMNI ZA EURO? Vujčić: ‘Hrvatski sustav banaka je iznad prosjeka eurozone’

Dulist.hr