Kultura

FOTO: Večer malih kolendara

FOTO: Večer malih kolendara

Završna večer radionice kolendi i božićnih pjesama, koju tradicionalno po peti put organiziraju Matica hrvatska ogranak Dubrovnik i Dubrovačke knjižnice Dubrovnik, održana je u ponedjeljak, 17. prosinca u crkvi Male braće.

Na koncertu je sudjelovalo 70-ak učenika i učenica dubrovačkih osnovnih škola pod vodstvom Sanje Dražić i Paole Dražić Zekić.
– Ovo je postalo tradicionalno okupljanje zahvaljujući sestrama Dražić. Ove godine nastupaju djeca od 5,5 do 13 godina s područja cijelog Grada. Svake godine ih je sve više tako da su ove godine izišli iz prostora Knjižnice – rekla je uvodno u ime organizatora Vesna Čučić, ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Dubrovnik.

– Primjetit ćete tijekom naše priredbe da se mi dogovaramo i ačenavamo, i da baš svi ne znamo kad treba završit. Naime, ovdje ima jako puno djece koji su prvi put došla na radionicu, a ove godine smo radili dvanaest pjesama. A svi žele svirati, čak i jednu žicu kad imaju neki teški akord, pa se švercaju. Primjetit ćete u nekim skladbama da u jednom trenu orkestar zamukne, a glas se čuje – rekla je voditeljica radionice Paola Dražić Zekić.

– Upoznavamo i istražujemo što više naših kolendi, od Zatona, preko Rijeke dubrovačke i Cavtata, do Kalamote i Mljeta. Zahvaljujemo zapisivačima i ljudima koji su se brinuli da se tradicija ne zaboravlja – istaknula je Dražić Zekić.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist