Natrag
23.4.2019 12:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Uz slatko od rogača otvorena izložba o sv. Vlahu

31.1.2019 @ 14:49 Hrvoje Curić dulist IN
39;39

Podijelite:

Ovog se četvrtka u galeriji Artur mogla doživjeti, ali i okusiti, prava poslastica. Riječ je o izložbi ‘Ususret sv. Vlahu’ na kojoj su predstavljena djela skupljana tijekom godina te kolačićima od rogača u proizvodnji OPG Sardi.

– Galerija ove godine slavi 20 godina rada. Ovdje imamo raznih grafika prepoznatih imena, ali i djela stranih posjetitelja koji su inspirirani našim gradom. Ona su osim u galeriji izložena u pastičeriji Dolce Vita jer je to jedan od najposjećenijih gradskih prostora. U cijelu priču uključen je i OPG Sardi. Oni su spremili kolačiće od sv. Vlaha, svijetle i tamne –  objasnila je Tea Batinić, vlasnica galerije.

Osim izložbe i kolačića OPG-a Sardi, posjetitelji su imali priliku i upoznati se sa proizvodnjom rogača obitelji Goravica.

– Radim nešto što se do sada, ako ne u Dubrovniku, onda sigurno na Šipanu nije imalo priliku vidjeti. Proizvodim usitnjeni rogač. Rogač je jedna specifična biljka, dugovječna i primjenjiva na sve moguće načine od čaja i kompota do kolača – kazao je Mato Goravica, pomorac i vlasnik OPG-a na Šipanu.

Kako je bilo na otvaranju izložbe pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

 

Komentari

O autoru: Hrvoje Curić


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana