DuList IN

FOTO Uz slatko od rogača otvorena izložba o sv. Vlahu

FOTO Uz slatko od rogača otvorena izložba o sv. Vlahu

Ovog se četvrtka u galeriji Artur mogla doživjeti, ali i okusiti, prava poslastica. Riječ je o izložbi ‘Ususret sv. Vlahu’ na kojoj su predstavljena djela skupljana tijekom godina te kolačićima od rogača u proizvodnji OPG Sardi.

– Galerija ove godine slavi 20 godina rada. Ovdje imamo raznih grafika prepoznatih imena, ali i djela stranih posjetitelja koji su inspirirani našim gradom. Ona su osim u galeriji izložena u pastičeriji Dolce Vita jer je to jedan od najposjećenijih gradskih prostora. U cijelu priču uključen je i OPG Sardi. Oni su spremili kolačiće od sv. Vlaha, svijetle i tamne –  objasnila je Tea Batinić, vlasnica galerije.

Osim izložbe i kolačića OPG-a Sardi, posjetitelji su imali priliku i upoznati se sa proizvodnjom rogača obitelji Goravica.

– Radim nešto što se do sada, ako ne u Dubrovniku, onda sigurno na Šipanu nije imalo priliku vidjeti. Proizvodim usitnjeni rogač. Rogač je jedna specifična biljka, dugovječna i primjenjiva na sve moguće načine od čaja i kompota do kolača – kazao je Mato Goravica, pomorac i vlasnik OPG-a na Šipanu.

Kako je bilo na otvaranju izložbe pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

 

Pročitajte još

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgleda konavoski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist