DuList INKultura

FOTO ‘Usudi se letjeti’ – tako to rade djeca iz Masline

FOTO 'Usudi se letjeti' - tako to rade djeca iz Masline

Predstava ‘Usudi se letjeti‘, koja je nastala kao rezultat dvotjednog rada sa štićenicima Doma za djecu Maslina na projektu Život kroz dramatizaciju u Dubrovniku, izvedena je u petak navečer u atriju palače Sponza.

Život kroz dramatizaciju u Dubrovniku nastavak je autorskog projekta studentice Akademije dramske umjetnosti, Nine Križan, i mag.soc.ped. Ive Grgić, a prepoznat od udruge za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže na čiju se inicijativu i u organizaciji nastavio provoditi u Dubrovniku.

Život kroz dramatizaciju sastoji se od socijalno pedagoških radionica, dramskih radionica te rada na predstavi. Cilj projekta je doprinijeti izgradnji i razvoju kreativnog obrazovanja u institucijama zaduženim za odgoj i obrazovanje djece bez adekvatne roditeljske skrbi. Nadalje, Život kroz dramatizaciju usmjeren je na razvijanje socijalnih vještina što dovodi do jačanja samopouzdanja te stvaranja pozitivnije slike o sebi.

Dramski tekst Usudi se letjeti nadahnut je pričama poznatih autora koji se u svojim djelima bave temama koje su bliske djeci i mladima. Kroz rad na dramskom tekstu i predstavi, polaznici radionica učili su o asertivnoj komunikaciji, timskom radu, prihvaćanju različitosti, fazama nastanka kazališne predstave te kreativnom izražavanju.

Voditeljice radionica su Iva Grgić i Nina Križan, asistentica u realizaciji predstave je Nina Gojić, a u predstavi sudjeluju Antoni, Antonela, Cvita, Duje, Ivana, Lucija, Matea i Zlatko, a vi u galeriji pogledajte kako su djeca pokazala kreativnost i umijeće kazališta!

Pročitajte još

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist

[FOTO] ROĐENDANSKI KONCERT ZBORA BLASIUS Napunili Saloču od zrcala

Dulist