Aktualno

FOTO/USKRS U GRADU Pengana jaja, zeko i dobra atmosfera na Stradunu

FOTO/USKRS U GRADU Pengana jaja, zeko i dobra atmosfera na Stradunu

Turistička zajednica grada Dubrovnika i ove godine tradicionalno je organizirala prigodan program na Uskrs za brojne posjetitelje i stanovnike grada Dubrovnika.

Program je započeo u 10 sati radionicom tradicionalnog penganja jaja i pletenja poma udruge ‘Dubrovački primorski svatovi’, tijekom koje su djevojke u narodnim nošnjama dijelile pengana jaja kao prigodan poklon Turističke zajednice grada Dubrovnika.

-Ovo je već uhodana tradicija penganja i kuhanja jaja kroz uskrsni tjedan. Već se dugi niz godina okupljamo i predstavljamo tradicije Dubrovačkog primorja i regije. Mi smo iz Gornjih sela sa sjedištem u Gromači. Krenuli smo s ovom tradicijom prije 10 godina kako naša kulturna baština ne bi pala u zaborav te kako bi je prenijeli na mlađe generacije. Naši gosti su oduševljeni. Njima je iznimno zadovoljstvo vidjeti ovakvu autohtonu tradiciju i jako ih zanima koje poruke nose jaja kako su nastale tradicije, ali i kako mogu naučiti i sami pengati jaja – rekao je Stijepo Radović iz Primorskih svatova.

Cijeli program upotpunio je i nastup Klape Kaše, a najmlađe je uveseljavao uskršnji zeko koji je dijelio čokoladna jaja.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist