Sport

FOTO Ura Nage najbolji klub turnira u Tolmezzu

FOTO Ura Nage najbolji klub turnira u Tolmezzu

Judaši Ura Nagea proteklog su vikenda ostvarili sjajne rezultate na turnirima u Samoboru i talijanskom Tolmezzu. Nakon što su u Samoboru izborili 13 medalja i 4. ekipno mjesto između 51 kluba, briljirali su u Italiji, osvojivši pehar za najuspješniji klub među njih ukupno 72 koji su nastupili na ovom turniru.

Uspješan vikend započeo je na Kupu Samobora ove subote, 28. veljače na kojem je nastupio 591 natjecatelj i natjecateljica iz Ukrajine, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Engleske, Italije, Slovenije, Poljske, Češke, Bugarske, Njemačke i Hrvatske. Natjecatelji JK Ura Nage i sestrinskog JK Slano izborili su ukupno 13 odličja.

U uzrastima dječaka i djevojčica zlatne medalje osvojili su Andro Režić (-38), Orlando Bratičević (-27) i u starijem uzrastu (-30) Ivan Lale (-38), srebrom su se okitili Leon Krile (-34) i Mauricio Bratičević (-38), dok su bronce izborili Viktorija Bratičević (-25) i Giljača Gabriel (-55).

U mlađe kadetskom uzrastu srebni je bio Mauricio Bratičević (-38) i broncom se okitio Fran Kužnin (-38). U najstarijem kadetskom uzrastu treća mjesta osvojili su Andrea Čutić (-57), Dario Duplica (-60) i Đivo Gašpar (-81).

Na korak do medalje s izborenim 5. mjestom zastali su: Ana Kovačić, Ivana Giljača, Ema Knežić, Nina Šimunović, Luka Bela Nagy, Roko Šutalo, Fran Garvan,Ivo Matić, Fran Kužnin, Maro Ristić i Mateo Pleša. Nastupili su još: Mara Machiedo, Đivo Kovačić, Marko Barišić, Maroje Ivanković, Karlo Zvone, Maro Šimunović, Ivo Kristović, Martin Baće, Šime Šimunović, Antonio Kusić, Đivo Machiedo, Leon Konjevod, Marko Marinović.

Dio ekipe dubrovačkog Judo kluba Ura Nage nastavio je put sjevera Italije i u nedjelju nastupio na 33° Trofeo internazionale di Judo “Città di Tolmezzo”. Među ukupno 514 natjecatelja iz 72 kluba koji su u Tolmezzo stigli iz 9 europskih zemalja, Ura Nage je bio najuspješniji. S velikim peharom za prvo mjesto i sjajnim dojmom o jednoj novoj obećavajućoj generaciji dubrovačkih judaša, naši natjecatelji sa širokim osmjehom vratili su se iz Italije.

Ukupno je izboreno 12 odličja, od čega 7 zlatnih. U uzrastu dječaka rođenih 2003. godine sa zlatnom medaljom su se vratili Marko Števinović (-36), Ivan Lale (-40), Kristijan Konjevod (-45) i Machiedo Đivo (+60), dok su srebro izborili Fran Kužnin (-36), Bratičević Mauricio (-40) i Maro Ristić (-50).

U uzrastu mlađih kadeta (2001. i 2002.) zlata su osvojili Kristijan Konjevod (-45) i Leon Đapić (-50), dok je broncu izborio Leon Konjevod (-45). U najstarijem, kadetskom uzarstu zlato je izborio Leon Đapić (- 50), do je na korak do medalje zastao Leon Konjevod (-46).
Leon Đapić proglašen je i za najboljeg natjecatelja turnira.

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist