Aktualno

FOTO Unatoč poplavi, gradnja studentskog doma u rokovima

FOTO Unatoč poplavi, gradnja studentskog doma u rokovima

Okosnicu svih govora na svečanom obilježavanju petnaeste obljetnice rada Sveučilišta u Dubrovniku ovo petka činile su dvije riječi – studentski dom.

Važna je to investicija bez koje se Dubrovnik ne može nazivati sveučilišnim gradom. Iako se činilo kako će zbog obilne kiše, koja se na Dubrovnik ‘sručila’ početkom listopada, doći do određenih problema, odnosno kašnjenja s radovima, koji su započeli 11. srpnja, sve ide po planu. Potvrdio je to i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum.

-Još uvijek smo u rokovima. Sve se uspjelo ispumpati i sanirati tako smo unutar plana izgradnje i ne kasnimo s radovima – rekao je rektor.

-Dubrovnik ima Sveučilište, ali nije sveučilišni gard dokle god ne bude imao studentski dom i nekakav centar života studente. Izgradnjom studentskog doma, kad se on napuni studentima, Dubrovnik će u pravom smisli biti sveučilišni grad – zaključio je rektor.

Treba podsjetiti kako je riječ o projektu vrijednom 216 milijuna kuna, od čega je 151 milijun kuna bespovratnih sredstava europskih fondova.

Studentski dom imat će 254 smještajne jedinice i moći će primiti 503 studenta, od kojih 290 studenata nepovoljnog socijalnog stanja te 5 studenata s invaliditetom. Trebao bi biti otvoren za godinu i pol dana.

Pročitajte još

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist

Zoran Milanović: ‘Ovo je čisti puč! Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako’

Dulist