Zanimljivosti

FOTO/UDRUGA ZA DOWN SINDROM Gdje po jedinstven poklon? U ‘tvornicu ljubavi’!

Udruga za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije ove je subote otvorila svoja vrata za sve posjetitelje.

Tijekom Dana otvorenih vrata predstavili su raznovrsne predmete koji su nastali u njihovim maštovitim radionicama, a izradila su ih djeca, roditelji, volonteri te njihove likovne umjetnice. Iz njihove ‘tvornice ljubavi’ proistekli su tako predmeti od gline, kuglice za bor, magneti s likom sv. Vlaha, posudice, zdjelice… Koji mogu biti jedinstveni darovi za vaše najbliže, ali i prigodan poklon za krštenja, rođendane i vjenčanja.

Ako ih niste uspjeli posjetiti danas, to možete napraviti svakim radnim danom od 8.30 do 12.30, osim utorkom od 15.30 do 19.30 sati.

Vrijedi istaknuti i projekt slikovnice ‘Moja prijateljica ima Down sindrom’ koji je započeo ove godine povodom Međunarodnog dana obilježavanja Down sindroma.

-Tada smo kupili prvih pedeset slikovnica koje smo podijelili u vrtiće i škole u našoj županiji, gdje imamo djecu s Down sindromom iz naše Udruge. A sad smo nastavili, u sklopu projekta Županije ‘Učim i rastem’, dijeliti slikovnice i ostalim školama i vrtićima. Na taj način potičemo tu priču, i o našoj djeci i o različitosti u društvu – ističe predsjednica Udruge Doris Mišić.

Pročitajte još

PRIJAVITE SE! Besplatno tematsko vođenje renesansnim Dubrovnikom

Dulist

CRTICA IZ POVIJESTI Kako se gradio Stari škar u gruškom zaljevu

Dulist

‘HVALA MOJOJ ŠICI’ Ekipa iz Mokošice originalnim videom čestitala rođendan don Marinku Šljiviću

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija