Zanimljivosti

FOTO Učenici domova plesali, glumili, pjevali…

FOTO Učenici domova plesali, glumili, pjevali...

Unatoč mnogim događanjima koja su se u subotu zbivala u Gradu, dvorana Kina Sloboda ipak je bila ispunjena skoro do zadnjeg sjedala.

Razlog je održavanje drugog dijela Smotre učeničkih domova RH, regije Dalmacija, na kojoj je sudjelovalo osam domova; Zadar, Kaštela, Split, Pučišća, te tri iz Dubrovnika.
 
Nakon sportskog dijela ove smotre, održanog prije 15 dana također u našem gradu, u subotu su nam učenici domova pokazali čime se u svoje slobodno vrijeme bave vezano za umjetnost i kulturnu.
 
Učenici su se predstavili raznolikim i vrlo kvalitetnim programom pod zajedničkim nazivom „Kulturno stvaralaštvo“, što bi značilo da su pjevali sa svojim klapama, recitirali i glumili u dramskim skupinama, plesali folklor i modernu ritmiku, te je predstavili sa multimedijalnom izložbom, crtežima, instalacijama, skulpturama, a na samom kraju i kratkim filmom u produkciji dubrovačkog Muškog učeničkog doma.
 
Sve viđeno u Kino Sloboda potvrda je velikog talenta i truda, ali i kako se sa učenicima u ovim domovima radi kvalitetno, te da je to čime se bave u svoje slobodno vrijeme i što su pripremili sa svojim odgajateljima zaista vrijedno svake pohvale. To su potvrdili i članovi prosudbene komisije u svojom pojašnjenima izbora najboljih, iako je i na smotri naglašeno kako je zajedničko druženje i zabava glavni cilj ovih susreta.
 
Sve sudionike pozdravila je dubrovačka dogradonačelnica Tatjana Šimac Bonačić, a domaćini ovogodišnje Smotre su dva dubrovačka doma, Ženski đački dom i Učenički dom Paola di Rosa.
 
Dio viđenog učeničkog spektakla igre i plesa vidjet ćemo ponovno za koji dan, u ponedjeljak 6. svibnja u Kazalištu Marina Držića, kada će se tradicionalnim programom „Svome Gradu i Županiji s ljubavlju“ desetu godinu zaredom dubrovačkoj publici, ali i svojim prijateljima i profesorima predstaviti učenici tri dubrovačka učenička doma.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist